Politie Zeeland


---


O-6840-2005 Vernieling auto

In St. Annaland, op de Voorstraat, is tussen vrijdag 20.00 uur en zaterdag 10.00 uur een geparkeerde auto vernield.
De auto is met een scherp voorwerp bekrast. Een schadebedrag is nog niet bekend.


O-6841-2005 Aanrijding

Op de kruising Vroonlandseweg/Postweg in Kapelle heeft vanmiddag rond 12.02 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 9-jarige fietser uit de gemeente Kapelle verleende op voornoemde kruising geen voorrang aan een personenauto die op een voorrangsweg reed. De auto werd bestuurd door een 26-jarige Goesenaar. De jongen werd geschept door de auto en liep hierdoor een bult op zijn hoofd op.


Z-6842-2005 Aangehouden

In Terneuzen, in de Debussyhof, is een 18-jarige jongen uit Sas van Gent aangehouden.
De jongen wordt er van verdacht een aanrijding te hebben veroorzaakt op de Beethovenhof in Terneuzen. Hij rende er, bij het zien van de politieauto, als een haas vandoor, maar kon even later toch worden achterhaald. Bij onderzoek aan de auto, waarvan hij een sleutel op zak had, bleek deze gestolen te zijn. De jongen is overgebracht naar het politiebureau waar hij verder verhoord wordt.


O-6843-2005 Inbraken Kamperland

In diverse woningen in Kamperland is vannacht ingebroken.
In een vakantiewoning aan het Helmgras is ingebroken tussen 02.30 uur en 08.00 uur vanmorgen. Vermoedelijk is/zijn de dader(s) binnengekomen door een deur te forceren. Uit de woning zijn nogal wat goederen weggenomen. Een tweetal computers met toebehoren (zoals memorystick etc.), foto- en videoapparatuur, dvd-apparatuur, gsm's, een palmtop en waardepapieren. De geschatte waarde van de goederen loopt in de duizenden euro's.
In een vakantiewoning aan het Veersegat werd tussen 23.30 en 08.00 uur ingebroken. De dader(s) is/zijn hier binnengekomen door een raam te openen. Uit de woning werd een geldbedrag van enkele honderden euro's weggenomen en een gsm.
In een andere woning aan dezelfde straat werd vannacht tussen 00.30 en 09.30 uur vanmorgen ingebroken. Uit een van de jaszakken die in de woning hingen werden autosleutels meegenomen. Ook werd de auto, die voor de woning stond, weggehaald. De auto betreft een blauwe BMW523i voorzien van kenteken DA-EH-1112. (Afkomstig uit Duitsland) In de auto lagen ook nog spullen van de benadeelden. (creditcards, waardepapieren, geld en autopapieren) Ook hier kwamen de daders binnen door een deur te forceren.


O-6844-2005 Aanrijding

Op de Bartelmeetweg in Tholen heeft vanmorgen rond 11.20 uur een aanrijding plaatsgevonden.
Een 62-jarige automobilist uit Middelharnis stopte op voornoemde weg om zijn auto te draaien. Volgens de bestuurder van een auto die achter hem reed (een 19-jarige automobilist uit de gemeente Tholen), gaf de 62-jarige man geen richting aan. De 19-jarige jongen botste tegen de achterzijde van de auto uit Middelharnis. De 62-jarige man klaagde over pijn in zijn nek. Beide auto's raakten beschadigd.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.





Politie Zeeland