Politie Drenthe

Zaterdag

Hoogeveen 22-10-2005

Politie waarschuwt voor kattenmepper
ASSEN In de wijk Assen-Oost zijn meerdere katten in korte tijd verdwenen. Reden voor de buurtbewoners om aan te kloppen bij de politie. Sinds mei 2005 zijn er in de buurt van de Zevensterstraat, Anreperstraat en de Klaproosstraat al tien katten vermist. De politie stelt een onderzoek in. Omdat ook in 2004 verschillende katten in deze buurt verdwenen zijn, houdt de politie er rekening mee dat een buurtbewoner het op de katten heeft voorzien. Heeft u informatie voor de politie dan kunt u via 0900-8844 bellen.(05-191660)

Controle snorfiets

RODEN De politie heeft vrijdagmiddag een 14-jarige jongen uit Roden betrapt op het rijden op een snorfiets. Bij controle bleek er van alles niet te kloppen. De jongen kon zich niet legitimeren, de rem deugde niet, hij had geen oranje plaat op de snorfiets en hij mocht überhaupt niet rijden omdat hij nog geen bromfiets certificaat had. De jongen heeft verschillende bekeuringen gekregen. ( 05-191517)

Verkeer tijdelijk omgeleid
NIEUW DORDRECHT- Vrijdagmiddag heeft de politie het verkeer op de N862 tijdelijk omgeleid. Vanwege het grote verkeersaanbod werd tijdelijk een omleiding gemaakt zodat de bergwerkzaamheden in alle veiligheid konden plaatsvinden. Op de weg was tegen kwart voor drie een kop-staart aanrijding gebeurd. Een 34-jarige vrouw uit Klazienaveen werd met nekklachten naar het Scheperziekenhuis overgebracht, zij kon na behandeling weer naar huis. (05-191587)

Met drank op achter het stuur
ASSEN De politie heeft vrijdagavond een dagvaarding gegeven aan een 38-jarige automobilist uit Assen die met te veel drank op achter het stuur zat. De man werd gecontroleerd op de Tumulusstraat en verklaarde zeven cola-jenever gedronken te hebben. Uit de ademanalyse kwam een uitslag van 380µg/l (0.9 promille). Omdat het niet de eerste keer was dat hij met drank op achter het stuur betrapt was, moet de man zich bij de rechter verantwoorden. (05-191685)
Later in de nacht werd aan een 22-jarige Assenaar een bekeuring gegeven en een rijverbod van drie uur. De man werd gecontroleerd op de Torenlaan. (05-191736)

EMMEN De politie heeft vrijdagavond tegen negen uur hulpverleend aan een 14-jarig meisje uit Erm. Het meisje was op de Noordbargerstraat gevallen met haar fiets. Samen met vriendinnen was het meisje op weg naar een schoolfeest. De meisjes waren onder invloed van alcohol fietsen en alcohol gaat niet samen. Het meisje is met vermoedelijk een hersenschudding naar het Scheperziekenhuis gebracht. (05-191669)

Auto te water
BEILEN Een 22-jarige man uit Beilen raakte vrijdagavond met zijn auto te water. Door het ambulancepersoneel werden geen verwondingen geconstateerd. Een 38-jarige bestuurder uit Bovensmilde reed de openbare weg op (Beilervaart). Op dat moment kwam voor hem van rechts de man uit Beilen aan rijden. Het lukte de 38-jarige man niet zo snel om zijn auto weer in de achteruit te zetten. De Beilenaar probeerde de stilstaande auto te ontwijken, maar tikte deze toch even aan hierdoor kwam zijn auto in de vaart terecht. De man kon zelf met hulp van de andere bestuurder weer op de wal klimmen. (05-191671)

Politie en KMAR controleren
UFFELTE Zon 50 blaasproeven werden afgenomen bij een kleine gezamenlijk controle van de politie en de KMAR op de Ruiterweg. De controle werd vrijdagmiddag uitgevoerd, er werden geen bijzonderheden geconstateerd. (05-191600)

Rijden door roodlicht
KLAZIENAVEEN Drie overtredingen werden geconstateerd bij een roodlicht controle op de Brugstraat. Vrijdagavond werd tussen 16.30 en 17.00 uur gecontroleerd. (05-191664)

Snelkraak op computerzaak
HOOGEVEEN Bij een winkel aan de Piet Heinstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een winkelpui gesneuveld bij een snelkraak. Met een auto is op de ruit in gereden en kon men enkele goederen wegnemen. Wat er precies is weggenomen is nog niet bekend. Door een getuige werd tegen vier uur een enorm lawaai gehoord. Ook werd gezien dat een donker kleurige stationwagon wegreed richting de Schutstraat. Met informatie over deze zaak kunt u via 0900-8844 bij de politie terecht. (05-191747)

Man valt uit raam

MEPPEL Een 38-jarige bewoner van de Nieuw Kerkstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag uit het raam gevallen. De man is met onbekend letsel naar de Islaklinieken locatie Sofia gebracht. Door twee passanten werd de man gevonden, zij hebben eerste hulp verleend. Het bed van de man staat op 1 meter afstand van het raam. Dit raam, wat tot vlak boven de vloer loopt, stond open om te luchten. Vermoedelijk heeft de man willen urineren en is van de derde etage, 10 meter naar beneden gevallen. (05-191746)

Bestelbus gestolen
EMMEN Door de 34-jarige eigenaar van een bestelbus is zaterdagmorgen aangifte gedaan van diefstal. De Emmenaar had zijn auto geparkeerd op een parkeerplaats bij de Ruinerbrink. De auto van het merk: Mercedes Vito, kleur blauw/paars is door de politie gesignaleerd, dat wil zeggen dat de auto als gestolen in het politiesysteem staat. Mocht de auto ergens in Nederland opduiken dan weet men dat het om een gestolen voertuig gaat. (05-191766)

Kluis ontvreemd bij bedrijf
KLAZIENAVEEN De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak van afgelopen donderdagnacht. Op vrijdag werd de inbraak ontdekt. In de nacht van donderdag op vrijdag werd een kluis gestolen bij een bedrijf aan de Industriestraat. De kluis met inhoud, enkele honderden euros, werd in zijn geheel van de muur gesloopt. (05-191520)

Kassala weggehaald bij slagerij
COEVORDEN Zaterdagochtend werd duidelijk dat er was ingebroken in een slagerij aan de Friesestraat. Uit de winkel werd de kassala met wisselgeld weggehaald. De politie onderzoekt de zaak. (05-191758)

Licht letsel na aanrijding
PEIZE- Op de achteromweg in Peize is vrijdag tegen vijf uur een auto frontaal tegen een boom gereden. Een 63-jarige bestuurster uit Peize draaide vanuit het Zetveld linksaf de Achteromweg op. De vrouw dacht dat de weg vrij was, toen zij plotseling rechts naast zich een auto tegen de boom zag botsen. De bestuurder een, 25-jarige man uit Peize werd voor controle naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen gebracht. (05-191612)

Nekklachten na aanrijding
EMMEN Een 36-jarige man uit Emmen is met nekklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis. De man kreeg de klachten na een aanrijding vrijdagmiddag tegen kwart voor zes. Op dat tijdstip reed een 20-jarige Emmenaar met zijn auto over de Brinkenweg in de richting van de Balingerbrink. Hij remde af om de wegversmalling met gepaste snelheid te nemen. Zijn remmen blokkeerden echter daardoor botste hij tegen de aanhanger van de 36-jarige automobilist die uit tegengestelde richting kwam. Eén auto moest worden afgesleept. (05-191624)

Dana Kragten verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.