Persberichten zaterdag 22 oktober

's-Hertogenbosch 22-10-2005

VERKEERSCONTROLE

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag heeft de politie op de Koningsweg een verkeerscontrole gehouden. Zeven bestuurders kregen een bekeuring voor te hard rijden, waarbij de hoogst gemeten snelheid 88 km/uur was. Elf personen kregen een verbaal voor het niet dragen van de autogordel. Tevens werd één auto in beslag genomen. Deze had al een maand geleden uit Nederland geëxporteerd moeten zijn.

WINKELDIEFSTAL

s-Hertogenbosch Vrijdagmiddag heeft de politie in een warenhuis Achter het Stadhuis een 36-jarige winkeldief in zijn woonplaats aangehouden. De verdachte had getracht kledingstukken te stelen (waarde onbekend), maar werd betrapt door het winkelpersoneel, waarna hij werd overgedragen aan de politie. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een ontzegging voor de toegang tot het warenhuis voor de duur van een jaar.
In verband met openstaande boetes bleek de verdachte ook nog twee dagen celstraf uit te moeten zitten. Derhalve is verdachte ingesloten in het politiebureau op de Vogelstraat.

-----
s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagmiddag in een kledingzaak aan de Arena twee 16-jarige meiden uit Nijmegen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal. In de winkel waren ze door het personeel op heterdaad betrapt bij het stelen van diverse kledingstukken met een totale waarde van 56,50 euro. Tevens werden spullen, die van andere winkeldiefstallen afkomstig waren, bij de meiden aangetroffen. Ze kregen allebei een ontzegging tot de zaak voor de duur van een jaar. En omdat de dames minderjarig zijn, wordt bekeken of zij in aanmerking komen voor Buro HALT. Na te zijn verhoord, werden zij overgedragen aan hun ouders.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

s-Hertogenbosch Vrijdagavond heeft op de T-splitsing Zandzuigerstraat met Ketelaarskampweg een verkeersongeval plaatsgevonden tussen twee personenautos, waarbij de bestuurders (25 en 26 jaar) en een inzittende (31 jaar) gewond raakten. Allen zijn woonachtig in Den Bosch.
De 25-jarige bestuurder raakte bekneld in zijn auto. De brandweer moest ter plaatse komen om hem te bevrijden, waarna hij met diverse verwondingen is overgebracht naar het ziekenhuis. De andere bestuurder en zijn inzittende werden met hoofdverwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
De 26-jarige bestuurder werd door de politie aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol en vermoedelijk drugs. Hij bleek tevens niet in het bezit van een rijbewijs en zijn auto is in beslag genomen. De politie verricht verder onderzoek naar het ongeval en de verdachte is in verzekering gesteld.

VOETBALDIENST

s-Hertogenbosch Tijdens de voetbaldienst heeft de politie vrijdagavond op de Stadionlaan twee jongens van 16 en 18 jaar uit Dordrecht aangehouden. De 16-jarige werd aangehouden omdat hij vuurwerk bij zich had en de 18-jarige verstoorde de orde, waarna hij is aangehouden omdat hij niet voldeed aan bevel of vordering. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

SPOOKRIJDSTER OP DE A59 BIJ DRUNEN

Drunen In de nacht van vrijdag op zaterdag, even na middernacht, heeft er op de A59 ter hoogte van Drunen op de zuidelijke rijbaan een verkeersongeval plaatsgevonden, veroorzaakt door een spookrijdster (leeftijd onbekend) uit Tilburg. Zij reed in de richting van Tilburg en botste frontaal op een haar tegemoetkomende auto die net aan het inhalen was. De tegemoetkomende bestuurder, een 29-jarige man uit Valkenswaard had slechts een paar lichte verwondingen in het gezicht. De spookrijdster raakte bekneld en moest door de brandweer uit haar auto bevrijd worden, waarna zij met haar verwondingen is overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving bleek de spookrijdster alleen in haar auto te zitten. Er raakte verder niemand gewond.
De politie onderzoekt de zaak.

OVERLAST VAN DE DRONKENSCHAP

Vlijmen Op de Vondelstraat in Vlijmen trof de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 29-jarige man uit Polen aan die op de stoep lag en niet aanspreekbaar was. Zijn adem rook naar alcohol. De politie vond het niet verantwoord om de dronken man daar aan zijn lot over te laten. En dus werd hij meegenomen naar het politiebureau aan de Vogelstraat, waar hij in de cel zijn roes mocht uitslapen.

LOKAALVREDEBREUK

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagochtend een 59-jarige Bosschenaar aangehouden in een supermarkt aan de Arena voor lokaalvredebreuk. De man mocht een jaar niet in de winkel komen in verband met een eerder gepleegde winkeldiefstal. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Vught In een supermarkt op het Moleneindplein heeft de politie zaterdagochtend een 68-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De man had getracht twee blikjes bier mee te nemen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

ONDER INVLOED

Schijndel In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op de Chopinstraat een 23-jarige automobilist uit Sint Oedenrode aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur. Op de Structuurweg werd even later een 24-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor hetzelfde feit. Hij kreeg een rijverbod van drie uur.

OPENLIJKE GEWELDPLEGING TEGEN PERSONEN

Veghel De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen van 18 en 19 jaar in hun woonplaats aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij op het Stadhuisplein. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek een 16-jarige jongen uit Veghel door meerdere personen geschopt en geslagen te zijn. De verdachten werden even later aangehouden en voor nader verhoor ingesloten. Zij zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

DRIETAL AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING EN VERNIELING

Schaijk De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 40-jarige man uit Oss, een 34-jarige vrouw uit Oss en een 34-jarige man uit Nistelrode op de Palmstraat aangehouden. Zij worden ervan verdacht een 40-jarige Ossenaar bedreigd te hebben. Tevens zou het drietal een raam bij de Ossenaar ingegooid hebben. De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Aanleiding van de bedreiging en vernieling ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

ONDER INVLOED

Uden In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op de Oranjestraat een 27-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.
-----
Erp De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 45-jarige automobilist in zijn woonplaats op het Hofke aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

OLIE OP WEGDEK

Heesch - Vrijdagmiddag zorgde een oliespoor op de rotonde Cereslaan voor een levensgevaarlijke verkeerssituatie.
Bij de politie is bekend dat tenminste één automobiliste hierdoor schade heeft gereden. De 36-jarige vrouw uit Heesch botste door de gladheid tegen de bitumen verhoging. Maar volgens de melding zouden meerder bestuurders hiervan de dupe zijn geworden. Zij worden verzocht om dit alsnog kenbaar te maken bij de politie.
De brandweer was geruime tijd bezig om het wegdek schoon te spuiten, terwijl de politie het verkeer regelde. De politie heeft de veroorzaker van het oliespoor nog niet kunnen achterhalen. Mochten getuigen iets gezien hebben, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie Maasland en te bellen naar 0900-8844.

WINKELDIEFSTAL

Oss Op de Eikenboomgaard heeft de politie vrijdagmiddag twee meisjes van 15 en 16 jaar in hun woonplaats aangehouden. Zij worden ervan verdacht meerdere winkeldiefstallen te hebben gepleegd. De dames waren in het bezit van diverse gestolen goederen, afkomstig uit de winkels V&D, Xenos, Blokker, Schoenenreus en een lederwarenwinkel. De totale waarde van de gestolen spullen is nog niet bekend. Na verhoor mochten de dames naar huis. Bekeken wordt of zij in aanmerking komen voor Buro HALT.

GRAFFITI

Heesch Op de Biezenloop heeft de politie vrijdagavond drie jongens aangehouden, twee jongens van 14 en 11 uit Heesch en eentje van 14 uit Oss. Zij hadden even daarvoor verkeersborden met stift beklad. Dankzij het opgegeven signalement konden zij worden aangehouden. Na te zijn verhoord, zijn de jongens overgedragen aan hun ouders. Bekeken wordt of zij in aanmerking komen voor Buro HALT.

BIJNA SPOOKRIJDER

Oss In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding dat een Poolse vrachtwagen tegen het verkeer in de snelweg A50 op wilde rijden, ter hoogte van Oss-Schaijk. Toen de politie ter plaatse kwam, zag zij dat verschillende vrachtwagens de afrit geblokkeerd hadden, zodat er geen gevaar kon optreden terwijl de Poolse chauffeur zijn vrachtwagen probeerde te keren. Even later kon de chauffeur via de goede oprit richting Nijmegen zijn weg vervolgen. Dankzij het kordate optreden van de andere vrachtwagenchauffeurs zijn er gelukkig geen ongelukken gebeurd.

MAN ONWEL GEWORDEN

Cuijk Vrijdagmiddag op de A73 werd een 78-jarige automobilist uit Drachten onwel achter het stuur. De man reed in de richting van Venlo en werd tussen de afslag Malden en Cuijk niet goed. Het slachtoffer klaagde over steken in de zij. Ambulance en traumaheli kwamen ter plaatse en het verkeer op de A73 met rijrichting Venlo moest door de politie tijdelijk worden stopgezet. Per ambulance werd het slachtoffer naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen vervoerd. Daar bleek dat hij een gesprongen kransslagader had en is hij meteen geopereerd.

VERKEERSONGEVAL MET LETSEL

Beers (NB) Op de kruising Provincialeweg met de Burgemeester Thijssenstraat heeft vrijdagmiddag een verkeersongeval tussen twee personenautos plaatsgevonden waarbij drie personen gewond raakten. Een 79-jarige man uit Venlo reed samen met zijn vrouw (leeftijd onbekend) op de Provincialeweg vanuit Cuijk in de richting van Grave. Op genoemde kruising botste hij tegen de auto van een 48-jarige man uit Beers, die op de Burgemeester Thijssenstraat reed vanuit Mill in de richting van Kerkveld. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval, vermoedelijk heeft één van de bestuurders een rood verkeerslicht genegeerd.
De brandweer kwam ter plaatse om de vrouw, die bekneld zat, uit de auto te bevrijden.
Alle betrokkenen zijn met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

VUURWERK IN BRIEVENBUS

Sint Hubert Vrijdagavond kreeg de politie de melding dat er op de Scheiwalweg een brievenbus was vernield door vuurwerk. De eigenaar van de brievenbus (leeftijd onbekend) had de verdachten, twee jongens van 13 jaar uit Haps, zelf in de kraag gevat en vervolgens aan de politie overgedragen. Eén van de jongens komt in aanmerking voor een alternatieve werkstraf via Buro HALT. De ander niet omdat hij vaker met de politie in aanraking is geweest. De jongens moeten de schade aan de brievenbus vergoeden.

VROUWENMISHANDELING

Sint Anthonis De politie heeft vrijdagavond op de Breestraat een 45-jarige man in zijn woonplaats aangehouden. De verdachte had een 42-jarige vrouw uit Boxmeer geschopt en aan haar haren getrokken. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

ONDER INVLOED ZONDER HELM

Overloon In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op de Stevensbeekseweg een 16-jarige bromfietser aangehouden omdat hij onder invloed was van alcohol. De politie zag de bromfietser met achter op een passagier rijden en wilde beiden bekeuren omdat ze geen helm droegen. Bij de staandehouding bleek dat de bestuurder ook teveel gedronken had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van een uur.

CONTROLE UITGAANSGELEGENHEDEN

Boxmeer/Sint Anthonis Tijdens een controle op de uitgaansgelegenheden in Boxmeer en Sint Anthonis heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag vier verbalen uitgedeeld. Twee verbalen voor wildplassen, één verbaal voor alcohol op straat en één verbaal voor openbare dronkenschap. De sfeer onder de stappende mensen was goed, net als de samenwerking tussen de portiers en politie. Tegen het einde van de avond dreigde er een vechtpartij te ontstaan op de Merret in Sint Anthonis, maar dankzij de tussenkomst van surveillerende agenten is dit niet geëscaleerd.