Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 22 oktober

Alkmaar 22-10-2005 - 14.00 uur

Twee dronken mannen aangehouden na vernieling auto

Den Helder, vrijdag 21 oktober 2005.

In de avond zag een man op de Binnenhaven dat twee dronken mannen tegen de geparkeerde auto van zijn buurman aanschopten. Samen met de gealarmeerde eigenaar ging hij achter de mannen aan en belde ondertussen de politie. Agenten waren snel ter plaatse en konden de verdachten aanhouden. Het gaat om een 17 en een 19-jarige man, beide uit Litouwen. In de auto zaten twee deuken en de linker buitenspiegel was vernield. De verdachten zijn ingesloten.

Aanhoudingen na vechtpartij

Hoorn, zaterdag 22 oktober 2005.

Na een schermutseling tussen enkele jongeren, gisteravond omstreeks 22.15 op de Wabenstraat, heeft de politie kort hierna op de Huesmolen drie jongens uit Hoorn en Zwaag aangehouden van 16, 16 en 17 jaar oud. Eén van hen was met zijn fiets ten val gekomen op de Wabenstraat. Daar werd om gelachen door een groepje van zes andere jongeren in die leeftijd. Hierna ontstond er een woordenwisseling waarbij over en weer ook enkele klappen werden uitgedeeld. Een 16-jarige jongen uit Scharwoude raakte daarbij gewond aan zijn gezicht. Hij liep ondermeer een snee in zijn jukbeen op, had een tand door zijn lip en meerdere zwellingen. De drie verdachten zijn na verhoor in de loop van de zaterdagochtend met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Diefstal via brievenbus

Bergen, vrijdag 21 oktober 2005.

Een bewoner van een huis aan de Dorpsstraat deed in de middag aangifte van inbraak. Deze is gepleegd tussen maandag 17 en vrijdag 21 oktober. De brievenbus in de voordeur werd vernield en vervolgens kon met een haak de deur worden geopend. Uit de hal werd een Friese staartklok ontvreemd.

Diefstal na klimpartij

Alkmaar, vrijdag 21 oktober 2005.

Omstreeks 21.00 uur ontdekten bewoners van een flatwoning op de 3e verdieping aan de Roelantstraat dat er die avond was ingebroken. Via een regenpijp was de inbreker omhoog geklommen. Via het balkon kon hij de onafgesloten keukendeur openen. Uit de woning werden paspoorten, bankpassen, een fotocamera en een geldbedrag weggenomen.

Laptop van tafel

Heiloo, zaterdag 22 oktober 2005.

Vannacht om 01.30 uur werden bewoners van een huis aan de Kennemerstraatweg wakker van brekend glas. Beneden aangekomen bleek dat er tegel door het achterraam van de huiskamer gegooid was. Van tafel was een laptop meegenomen. Van de poort naar de achtertuin was een slot vernield.

Arbeidsongeval

Den Hoorn (Texel), vrijdag 21 oktober 2005.

Omstreeks 15.30 uur vond er een arbeidsongeval plaats op het Landsdiep. Een 60-jarige werknemer uit Nieuwendijk liep vanaf een werkschip, dat lag afgemeerd in de NIOZ-haven, een ponton op om vervolgens via een ladder op de steiger te klimmen. Tijdens de klim gleed de ladder weg en viel de man ongeveer 3 meter naar beneden. Hij kwam op een houten balk op de rand van het ponton terecht en kon zich in het water nog net vasthouden aan het ponton. Na enkele minuten trof iemand hem aan. Het slachtoffer is met borstletsel opgenomen in het Geminiziekenhuis in Den Helder. De arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in.

Man met onechte invalidenparkeerkaart korte tijd aangehouden

Alkmaar, vrijdag 21 oktober 2005.

Twee parkeercontroleurs van de gemeente Alkmaar ontdekten omstreeks 19.30 uur een geparkeerde auto op de Zijdam die was voorzien van een onechte invalidenparkeerkaart. Omdat er regelmatig fraude wordt gepleegd met dergelijke kaarten werd de politie ingeschakeld. Op dat moment kwam de eigenaar van de auto, een man uit Castricum, ter plaatse. Volgens het geldende protocol werd hij aangehouden en moest hij mee naar het bureau om een verklaring af te leggen. De man verklaarde dat hij zijn originele kaart had gekopieerd en deze achter de voorruit had gelegd om diefstal van zijn echte kaart te voorkomen. Dit is echter niet toegestaan. Nadat hij zijn verklaring had afgelegd werd hij met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Aanhoudingen na geweld

Egmond aan Zee, zaterdag 22 oktober 2005.

Gisteravond, omstreeks 23.15 uur, vond er op het Pompplein een vechtpartij plaats. Daarbij raakte een 39-jarige cafébezoeker uit Heiloo gewond. Hij mist enkele tanden en is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De politie hield drie verdachten aan. Twee van hen, een 34-jarige man en een 26-jarige man beiden uit Egmond aan Zee, werden aangehouden omdat zij de politie belemmerden. Zij werden vandaag heengezonden. De derde verdachte, een 19-jarige man eveneens uit Egmond aan Zee, werd in verzekering gesteld. Zijn rol inzake de mishandeling wordt nader onderzocht.

Geweldpleger aangehouden

Den Helder, zaterdag 22 oktober 2005.

Omstreeks 02.15 uur kreeg een 47-jarige vrouw uit Den Helder, in een café aan de Baljuwstraat, een vuistslag in haar gezicht van een 44-jarige kennis van haar. De reden hiervan is niet goed duidelijk geworden. De vrouw liep een bloedneus op en waarschuwde de politie. De dronken verdachte was inmiddels in een taxi gestapt. Hij kon bij zijn woning worden aangehouden als verdachte van mishandeling. Nadat hij zijn roes had uitgeslapen legde hij een verklaring af en werd hij in de middag heengezonden met een proces-verbaal op zak. Hij verklaarde zich weinig van het incident te kunnen herinneren maar gaf wel aan fout te zijn geweest.

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Hoorn, zaterdag 22 oktober 2005.

Vannacht omstreeks 03.15 uur werd op de Berkhouterweg een 19-jarige automobilist uit Hoorn gecontroleerd op drankgebruik. Aan het bureau blies hij maar liefst 810 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

Laatst gewijzigd 22-10-2005 13:49 | © Politie Noord-Holland Noord |