Ingezonden persbericht


Vooruitgang voor Verstappen en A1 Team Netherlands

Estoril, 22 oktober 2005

A1 Team Netherlands en Jos Verstappen hebben tijdens de tweede dag van de A1 Grand Prix op Estoril zeer goede vooruitgang geboekt. In de ochtend zette Verstappen de vierde tijd neer tijdens de derde en laatste vrije training op een zonnig Estoril. Het team had 's nachts een aantal zaken aan de auto veranderd en dit had meteen resultaat. Verstappen startte de sessie op regenbanden, om een paar minuten voor het einde van de training naar slicks over te stappen. Aan het eind was hij zo'n zeven tiende langzamer dan Tsjechië en zat slechts twee tiende achter Groot Brittanië en Brazilië.

Jan Lammers ; "Vanochtend zaten we weer een beetje op koers gelukkig. Vannacht hebben we wat dingetjes verandert en met Graham en Jos de hele aanpak even doorgesproken. Het is dus een combinatie van wat goede veranderingen aan de auto vannacht en de training systematisch afwerken. Eerst hebben de regenbanden alvast ingescrubt vanochtend en aan het einde even met slicks geprobeerd. De beste kwalificatie die we tot nu toe hebben gehad is een tiende plaats op de Lausitzring, dus voorlopig stellen een realistisch doel en gaan kijken of we onze kwalificatiepositie gewoon kunnen verbeteren. Of dat nou negende, achtste of zevende is, dat zien we dan wel. We denken dat we minimaal zo rond de zesde of zevende plaats moeten kunnen zitten en dat is nu de opgave voor vanmiddag.We moeten kijken of we daarin kunnen slagen, want we weten als we rond de zesde of zevende plaats beginnen dat we meedoen voor het podium en dat is uiteindelijk wat we willen hebben".

In qualifying A1 Team Netherlands went one better than sixth. Even a starting rain shower did not stop Jos Verstappen from setting his fastest lap of the weekend so far. With a aggregate time of 3'03.210 ( 1'31.551 and 1'31.659) A1 Team Netherlands will start the Sprint race tomorrow from a fifth grid position, the best result in qualifying for the team so far. Now, the team will work hard to capitalize on this and convert their best grid position into the best possible finish during both the Sprint and the Feature race on Sunday.

Tijdens de kwalificatie eindigde A1 Team Netherlands nog een plek hoger dan die zesde plaats. Zelfs een startende regenbui kon Jos Verstappen er niet van weerhouden om zijn snelste tijd van het weekend neer te zetten. Met een gecombineerde tijd van 3'03.210 ( 1'31.551 en 1'31.659) start A1 Team Netherlands de Sprint race van morgen van een vijfde plaats starten, het beste resultaat voor het team tot nu toe. Nu zal het team hard aan het werk gaan om hiervan vol te kunnen profiteren en hun beste startpositie om te zetten in het best mogelijke resultaat, zowel tijdens de Sprint race als de hoofdrace van de zondag.

Jos Verstappen; "Dit is net wat we nodig hadden en natuurlijk ben ik erg blij meteen vijfde plek. We zitten in ieder geval een beetje in de lift. De rondetijden waren niet verkeerd. We hebben twee setjes nieuwe banden gebruikt en daar hebben we het maximale uitgehaald. Op het laatst begon het nog een beetje te regenen, ik denk dat ik misschien een paar tiende verloren heb daardoor. Maar ik ben hier heel blij mee en dit is denk ik een opsteker voor het hele team".

Jan Lammers; "Gewoon tevreden met het resultaat. We komen nog zo'n zeven tiende te kort op de kop, maar het is goed dat we binnen dat gegeven nu vijfde zijn en eindelijk staan waar we kunnen staan. En nu een fatsoenlijke start. Daar je misschien nu maar een plaatsje kan pakken, maar dan lig je wel meteen vierde. Dus we hebben nu een goed begin. Waar we voor op moeten passen is dat we tevreden zijn met vijfde plaats, want we moeten natuurlijk niet vergeten dat het om het winnen gaat. Vijfde is super voor nu en een goede basis om aan de toekomst te werken. Maar eerst gaan we nu deze plaats in een racepositie omzetten. Dit is een startpositie, de volgende stap is zo'n finishpositie te hebben, of zelfs iets beter".

Morgen start de Sprint race, met rollende start, om 14: 30 uur Nederlandse tijd. De hoofdrace begint om 16.00 uur Nederlandse tijd.

Voor meer informatie en / of rechtenvrije foto's stuur een e-mail naar info@A1teamned.com