Gemeente Den Haag

oktober (2005)
HERFSTWANDELING IN HEEMPARK H.J. BOS (18 oktober)

Op zondag 23 oktober staan de verschijnselen van de herfst centraal tijdens een excursie in Heempark H.J. Bos. De excursie begint om 14.00 uur en is geschikt voor jong en oud. Tijdens de ongeveer twee uur durende wandeling wordt uitgelegd waarom de bladeren van de bomen vallen en hoe herfstkleuren ontstaan. Deelnemers komen ook te weten wat paddestoelen precies zijn en hoe een heksenkring ontstaat.

Vruchten en zaden
Ieder jaargetijde heeft zijn eigen natuurverschijnselen. Om hier extra aandacht aan te geven organiseert de gemeente Den Haag ieder seizoen een wandeling. De herfstwandeling besteedt vooral aandacht aan vruchten en zaden. De wandeling kan, naast deze excursie, ook op eigen gelegenheid worden gemaakt. Informatie over de herfstwandeling is vanaf 25 oktober op papier af te halen bij de beheerdersruimte van het Heempark. De wandeling staat ook op de website
www.denhaag.nl/heempark.

Heempark H.J. Bos ligt aan de rand van recreatiegebied Madestein, naast stadsboerderij Hoeve Bijdorp aan de Loosduinse Hoofdstraat (naast nummer 1184). Het park is geopend op werkdagen van 8.00 uur tot 16.30 uur en in het weekend van 9.00 tot 16.30 uur.