Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 23 oktober 2005

Politiemensen nemen vlindermes in beslag

BERGEN OP ZOOM: Bezoekers van de kermis attendeerden vrijdagavond een politiesurveillance op het feit dat een 17-jarige jongeman met een mes had staan zwaaien. De politiemensen onderwierpen de jongeman korte tijd later op de Grote Markt aan een fouillering en troffen een vlindermes aan. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij verklaarde het wapen bij zich te hebben om zich in geval van nood te kunnen verdedigen. Hij begreep echter dat dit wettelijk gezien niet is toegestaan, leverde het mes bij de politie in en werd daarna, met een proces verbaal op zak, weer op vrije voeten gesteld.

Politie verricht aanhouding voor baldadigheid

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmorgen meldde zich een getuige bij de politie, die had gezien wie korte tijd tevoren op de Grote Markt een vuilnisbak in brand had gestoken. Hij gaf de politie een redelijk goede omschrijving van de dader en wist de man korte tijd later aan te wijzen. Hierop heeft de politie de aangewezen persoon, een 33-jarige man uit Bergen op Zoom, aangehouden op verdenking van brandstichting. Buiten wat brandschade aan de inhoud was er overigens geen verdere schade aan het meubilair. De verdachte bleef echter bij hoog en laag volhouden dat hij niet de dader was geweest. Omdat de politie geen verdere getuigen ter beschikking had, werd de man na verhoor heengezonden.

Drie bekeuringen en een rijverbod

BERGEN OP ZOOM: Een politiesurveillance heeft zaterdagmiddag op de Marconilaan Noord een stopteken gegeven aan een 27-jarige automobilist uit Tholen, die zijn gordel niet droeg. Toen de politie de Tholenaar aansprak, rees tevens het vermoeden dat de man te veel alcohol had genuttigd om zijn voertuig te mogen besturen. Uit de ademanalyse kwam inderdaad een uitslag van 335 ug/l naar voren. De man kreeg een bekeuring voor het niet-dragen van zijn rijbewijs, het voor handen hebben van een kapot rijbewijs en het rijden onder invloed. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van twee uur.

Twee mannen redden het leven van automobiliste

OUDENBOSCH: Een 35-jarige en een 36-jarige man uit Oud Gastel hebben zondagmorgen door alert optreden vermoedelijk het leven gered van een 40-jarige vrouw uit Sint Willebrord. De mannen kwamen in een auto vanuit de richting Bosschenhoofd en naderden op de Molenstraat de spoorwegovergang, toen zij zagen hoe de automobiliste probeerde te remmen voor de sluitende spoorbomen, maar met haar auto doorgleed. Omdat de auto tot stilstand kwam tegen een kastje aan de overzijde, bleef de auto op de rails staan. Vanuit de richting Oudenbosch naderde op dat moment de internationale trein van Amsterdam naar Brussel. De twee bedachten zich geen moment, sprongen uit de auto en trokken de volledig geshockeerde vrouw uit de auto. Enkele seconden later werd de auto door de trein gegrepen. De vrouw is met enkele lichte verwondingen, die vermoedelijk zijn ontstaan door rondslingerende brokstukken van de auto, vrijgekomen. De inzittenden van de trein werden in eerste instantie opgevangen in de brandweerkazerne in Oudenbosch en daarna met bussen verder vervoerd. Het spoorverkeer is enige tijd gestremd geweest; het baanvak werd uiteindelijk omstreeks 14.00 uur weer vrij gegeven.

Kangoeroe op de rijksweg

RUPCHEN: Een automobilist moet in de vroege zaterdagmorgen wel heel raar hebben opgekeken toen hij kort voor 8.00 uur een kangoeroe over de Rijksweg A58 zag springen. Hij schakelde echter toch vanuit de auto de hulp van de politie in. Helaas kwam de hulp voor het dier te laat. De agenten vonden het beestje (een zogenaamde walibi) korte tijd later dood op de rechterrijbaan. Ze wisten zijn eigenares te achterhalen en hebben haar op de hoogte gesteld van het onfortuinlijke lot van het huisdier.

Politie onderzoekt mysterieuze aanrijding

SINT WILLEBRORD: De politie heeft vrijdagnacht en zaterdagmorgen haar handen vol gehad aan een mysterieuze aanrijding. Omstreeks 2.00 uur kreeg de politie de melding dat een auto tegen de voorgevel van een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat was gereden. Toen de politie ter plaatse poolshoogte nam, had echter geen van de aanwezigen iets van de aanrijding gezien of gemerkt, ondanks het feit dat de gevel geheel ontzet was en door de klap een radiator van de muur was geraakt. De mogelijkheid bestaat, gezien het feit dat het kort na sluitingstijd was, dat de klanten, die de klap wel hadden gehoord, inmiddels al huiswaarts waren gekeerd. In de tussentijd werd een tweede politie-eenheid via de collegas van de meldkamer geattendeerd op het feit dat de betrokken auto vermoedelijk voor het politiebureau stond. Voor het bureau trof de politie inderdaad een zwaar gehavende auto, waaruit onder meer de poot van een barkruk naar buiten stak. Naast de auto stond een 46-jarige inwoner van Sint Willebrord. De politie hield de man aan. Tijdens het overbrengen naar het politiebureau, gaf de man aan pijn te hebben. In overleg met de GGD-arts werd de man naar de Eerste Hulp van het Lievensberg overgebracht, waar bleek dat hij een tweetal breuken in een van zijn polsen en diverse kneuzingen op zijn lichaam had. De man werd na behandeling in het ziekenhuis ingesloten voor nader onderzoek.
Zaterdag kwam uit de verklaringen van de man naar voren dat hij bij het verlaten van de horecagelegenheid door een aantal mannen werd geschopt en geslagen, zonder dat hij wist wat hiervan de reden was. De mannen gingen na hun aanval weer terug naar binnen; het slachtoffer haalde vervolgens zijn auto om zijn vriendin in te kunnen laten stappen. Toen hij zijn auto korte tijd later voor de deur van de horecagelegenheid tot stoppen bracht om zijn vriendin in te laten stappen, kwamen de mannen, die hem eerder mishandeld hadden echter weer naar buiten. Zij hadden diverse meubelstukken en andere voorwerpen in hun handen, waarmee ze op de auto begonnen in te slaan. Een van de belagers zou de man met de poot van een barkruk tegen de pols hebben geslagen. De man verklaart wellicht in een schrikreactie de koppeling te hebben losgelaten, waarna zijn auto tegen de gevel aan is gereden. Hierop is hij naar het politiebureau gereden en heeft hij via de politiemeldkamer om hulp gevraagd. De politie onderzoekt de zaak en zal onder meer een getuigenverklaring vragen van de vriendin van het slachtoffer.

Politie houdt vechtersbaas aan

ROOSENDAAL: Een politiesurveillance was vrijdagnacht omstreeks 2.10 uur getuige van een mishandeling. Een 33-jarige Roosendaler deelde een forse schop uit tegen het onderlichaam van een 29-jarige plaatsgenoot. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het slachtoffer had op dat moment te veel pijn om aangifte te kunnen doen. De verdachte gaf tegenover de politie toe dat hij te veel gedronken had en agressief was geworden. De zaak zal op een later moment worden afgerond.

Politie houdt gezochte man aan

ROOSENDAAL: In de vroege zaterdagmorgen werd omstreeks 2.45 uur op de Markt een 27-jarige Roosendaler aangehouden, van wie de dienstdoende politiemensen wisten dat hij zich had onttrokken aan zijn elektronische detentie. De man verkeerde op het moment van zijn aanhouding onder invloed van drugs en alcohol. Bij zijn fouillering werd een geringe hoeveelheid harddrugs aangetroffen. De man is voorlopig ingesloten in het cellencomplex van de politie in Bergen op Zoom.

Minderjarige winkeldief gepakt

ROOSENDAAL: Zaterdagmiddag omstreeks 16.45 uur werd de politie gebeld door een medewerker van een winkel aan de Nieuwe Markt, omdat daar zojuist een 15-jarige winkeldief was aangehouden. De Roosendaalse jongen had getracht een computeraccessoire ter waarde van 150 euro te hebben willen stelen. Vanwege het feit dat de dader nog minderjarig is, zal in overleg met het Openbaar Ministerie worden beoordeeld hoe de jeugdige dader zal worden bestraft. Later op de avond is de jongen door de politie aan de zorg van zijn vader overgedragen.

Ruzie om parkeerplaats escaleert

ROOSENDAAL: Zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur escaleerde een ruzie om een parkeerplaats aan de Nispensestraat. Een 25-jarige automobilist uit Roosendaal stond, volgens eigen zeggen, te wachten op het vrijkomen van een parkeerplaats. Toen deze vrijkwam, reed 21-jarige automobilist uit Essen (B) voor hem de plaats op. De Roosendaler, die al stond te wachten, uitte hierover zijn ongenoegen. Dit escaleerde dusdanig, dat de Roosendaler de portierruit van de in zijn optiek voorgekropen auto vernielde. Hierop ging hij er vandoor. De Belg schakelde echter de politie in, die de man op zijn huisadres opzocht. De man gaf tegenover de politie toe de vernieling te hebben gepleegd. De politie maakt proces verbaal op.

Politie bekeurt 215 hardrijders

ROOSENDAAL: Zaterdagmiddag heeft de politie bij een snelheidscontrole aan de Burgemeester Freijterslaan 215 weggebruikers op de bon geslingerd. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/uur; de hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/uur. In het tijdsbestek van 13.45 uur tot 15.45 uur passeerden 1480 weggebruikers het controlepunt.

Jongens op scooter ten val na aanrijding met personenauto

ROOSENDAAL: Een 15-jarige scooterrijder en zijn 16-jarige passagier, beide uit Roosendaal, meldden zich zaterdagavond bij de politie, nadat zij volgens hun verklaring opzettelijk waren aangereden door een automobilist. De auto was, zonder verlichting, op de dr. Schaepmanlaan achter de scooter gaan rijden en had de twee bij de kruising met de dr. Aalbersestraat volgens hen opzettelijk geschept. Hierna had de automobilist korte tijd zijn lichten ontstoken, hierna weer gedoofd en vervolgens doorgereden. De beide opzittenden van de scooter kwamen ten val. De passagier kwam met zijn hoofd tegen een paaltje en beide jongens liepen schaafwonden op. Beide zijn eerst naar de huisartsenpost gegaan alvorens zich bij de politie te melden. Zij verklaarden dat het een kleine rode Renault zou betreffen, waarin zich vier personen bevonden. Een buurtbewoner, die de klap had gehoord, heeft de jongens in eerste instantie opgevangen, maar kon de politie ook niets meer vertellen over de daadwerkelijke aanrijding.

Politie houdt man aan voor mishandeling

ROOSENDAAL: De politie hield zondagmorgen op de Markt een 22-jarige Roosendaler aan, die kort tevoren een 16-jarige jongen uit Rucphen een klap op het achterhoofd zou hebben gegeven. De jongen was hierdoor op de grond gevallen en had een hoofdwond. Aanleiding voor het feit zou volgens het slachtoffer zijn dat de jongen tegen de huilende vriendin van de Roosendaler had gesproken. De verdachte ontkende echter tegenover de politie te hebben geslagen. Hij verklaarde juist door de jongen te zijn geslagen, die ruzie had staan maken met zijn vriendin. De politie zal een dossier opmaken.

Politie houdt boze binnenstadbezoekster aan

ROOSENDAAL: Een 32-jarige vrouw uit Roosendaal is zondagmorgen vroeg omstreeks 1.30 uur door de politie aangehouden voor aantasting van de openbare orde. De vrouw kreeg van een politieman te verstaan dat ze zich moest verwijderen, omdat ze op het terras van een horecagelegenheid aan de Bloemenmarkt slaande bewegingen maakte en luid schold tegen een andere binnenstadbezoeker. De politieman kwam tussen beiden, maar de vrouw weigerde te luisteren en uitte vervolgens haar woede op de politieman. Zij sloeg hem hierbij onder meer met kracht en gebalde vuist op de borstkas. Hierop is ze aangehouden. Enkele uren later is ze, met een proces verbaal op zak, weer op vrije voeten gesteld.

Auteur: Manon Ostendorf