Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Nederlandse gamer wint vijfde toernooi in 1 miljoen dollar World Tour voor games

-Vo0 gamet zich rijk-

Almere, 23 oktober 2006
De Nederlandse topgamer Sander Kaasjager (20), alias Vo0, heeft voor de vijfde keer in successie met het spel Painkiller een toernooi weten te winnen in 's werelds eerste en grootste professional World Tour voor computergames. Vo0 won zondag in Milaan van Fatalt1y (de Amerikaan Johnathan Wendel) en verliet de digitale arena met 15.000 dollar aan prijzengeld. In november vindt in New York City de finale plaats. De voormalige student uit Huizen kan hierbij 150.000 dollar winnen. Kaasjager speelt voor Fnatic, een door jonge Nederlandse gameliefhebbers opgericht team, dat internationaal zeer hoog scoort.

In de CPL World-competitie, verspreid over negen landen, spelen de beste gamers tegen elkaar. Fnatic-Vo0 wist op de CPL Milaan zonder veel problemen de finale te bereiken. Hier nam hij het op tegen Fatal1ty, een gamer uit de VS die kapitalen verdient vanachter zijn pc. De Nederlander, die al eerder van de Amerikaan heeft gewonnen, excelleerde tijdens een zinderend virtueel vuurgevecht en besliste de match met 2-1 in zijn voordeel. Fatalt1y genoot voor deze World Tour de status onoverwinnelijk te zijn, totdat hij in de series Vo0 in de ring ontmoette.

De Fnatic-speler staat er in de ranking goed voor. Voor de finale in november is er een prijzenpot van $500.000 beschikbaar voor 's werelds beste gamers. In totaal is er voor de series in de World Tour voor games een som van 1 miljoen dollar uitgeloofd. Als Sander opnieuw van zijn rivalen wint, mag hij $150.000 op zijn bankrekening bijschrijven. De Amerikaan Fatal1ty, verdiende in Milaan met zijn tweede plaats overigens een bedrag van 10.000 dollar. Vo0's teamgenoten bij Fnatic, de Zweed Alexander "Ztrider" Ingarv en de Canadees Andrew "Gellehsak" Ryder, deden het ook erg goed in Italië. Ztrider werd derde ($7.000) en Gellehsak zesde ($2.500).

Over Fnatic
Fnatic is een jonge organisatie die in juli 2004 is gestart en inmiddels is uitgegroeid tot een bekende (inter)nationale 'ere-divisieclub' rond electronic sports. Een deel van Fnatic's 'roots' liggen in Nederland, wat niet gek is aangezien er meerdere kampioenen uit verschillende disciplines (games als Warcraft 3, CounterStrike en Unreal-Tounament) van Hollandse bodem komen.

Het Fnatic Team bestaat uit meer dan 20 gecontracteerde spelers uit verschillende landen. De organisatie zorgt er voor dat de gamers overal ter wereld aan toernooien deel kunnen nemen onder de Fnatic-naam. De meeste spelers verdienen een salaris. De grootste talenten, onder wie Vo0, zijn full-time professionele gamers. Fnatic zelf wordt gefinancierd door enkele bedrijven. Dit zijn bekende firma's als Everglide Inc, Intel Corporation, NVIDIA Corporation, Razer en Sennheiser A/S.

Foto's:
* http://club.fnatic.com/img/galleries/47/IMG_4461.JPG
* http://club.fnatic.com/img/galleries/47/IMG_4464.JPG
* http://club.fnatic.com/img/galleries/47/IMG_4431.JPG
* http://club.fnatic.com/img/galleries/47/IMG_4660.JPG
* http://club.fnatic.com/img/galleries/47/IMG_4131.JPG

Mocht u nog meer informatie willen hebben over dit onderwerp, of wilt u meer foto's hebben, dan kunt u kunt mij vandaag of morgen overdag via de onderstaande gegevens bereiken.

Met vriendelijke groet,

Joris van Laerhoven
Technisch Directeur en medeoprichter
Fnatic Pty. Ltd.
www.fnatic.com

+31 (0)6 46 255 227 (M)
+31 (0)3 65 376 500 (F)

Adres:
Druivenstraat 10
1326 HE Almere