Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht 24-10-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Te diep in glaasje gekeken

NIEUWEGEIN Op zondagochtend is een 34-jarige automobilist uit IJsselstein aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 06.30 uur werd hij gecontroleerd op de Batauweg. Hij werd onderworpen aan een blaastest, waaruit bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 345 ug/l uit. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

NIEUWEGEIN Op zondagochtend is een 36-jarige bestuurder uit Nieuwegein aangehouden, omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Omstreeks 08.30 uur zagen agenten hem rijden op de Europalaan en met hoge snelheid het rode verkeerslicht negeren. Ter hoogte van de oprit A2 negeerde hij nog twee keer het rode verkeerslicht. Hierop gaven zij hem een stopteken, waaraan hij niet voldeed. De agenten slaagden er echter in hem op de Kloosterbrug klem te rijden. Hij werd onderworpen aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 745 ug/l uit. Hij bleek niet in bezit te zijn van een rijbewijs. Voor het negeren van de rode verkeerslichten zijn bekeuringen uitgeschreven en voor het rijden onder invloed is proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval letsel

IJSSELSTEIN Op zondagavond zijn een 50-jarige bestuurder uit Woerden en een 22-jarige bestuurder uit IJsselstein gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 19.35 uur reed de 22-jarige bestuurder op de kruising Weg der Verenigde Naties en de Utrechtseweg. De 50-jarige bestuurder reed eveneens over het kruispunt, komende uit de richting Utrecht. Door nog onbekende oorzaak ontstond een aanrijding. De 22-jarige man en zijn 26-jarige passagier uit IJsselstein werden met hoofdletsel overgebracht naar het Antoniusziekenhuis. Na behandeling konden zij het ziekenhuis weer verlaten.

Achtervolging

NIEUWEGEIN Op zondagavond is een 16-jarige jongen aangehouden na een achtervolging.

Omstreeks 21.30 uur zagen agenten een auto zonder verlichting rijden op de Richterslaan. Agenten gaven de bestuurder een stopteken, maar daar werd niet aan voldaan en de bestuurder gaf zelfs gas bij. De agenten zetten de achtervolging in. Op de Sluyterslaan werd een snelheid van 110 km/u gehaald. In verband met de veiligheid bleven de agenten op afstand de bestuurder volgen. Op de van Heukelumstraat hadden de agenten het overzicht en zagen zij de mogelijkheid om de auto in te halen en tot stoppen te dwingen. De bestuurder bleek een 16-jarige jongen uit Nieuwegein te zijn, die reed in de auto van een familielid. Hij werd aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van hinder en gevaar op de weg en voor het rijden zonder rijbewijs.