Gemeente Lingewaard


Twee bedrijven actief met bakken wassen

Er bereiken de gemeente de laatste tijd veel vragen over het wassen van de duo-container. Deze maand zijn de laatste rondes van het collectief wassen (op basis van een gemeentelijk contract) van de duo-containers. Frixx! (voorheen Container Clean) is het bedrijf dat afgelopen jaren het collectief wassen van de duo-containers voor de gemeente verzorgd heeft. Behalve Frixx! is momenteel het bedrijf Vincent Container Cleaning Service (VCCS) actief om deze service aan te bieden aan de inwoners van Lingewaard.

De gemeente heeft beide aanbieders gevraagd om aan te geven voor welk bedrag zij hun diensten aan de inwoners kunnen aanbieden. In juli 2005 heeft de gemeente onder haar inwoners geïnventariseerd in hoeverre er interesse bestaat voor het op individuele basis laten schoonmaken van de container door een containerschoonmaakbedrijf. De gemeente heeft de teruggekomen antwoordformulieren met namen en adresgegevens van de inwoners die het schoonmaken van de container willen voortzetten, overgedragen aan de op dat moment goedkoopste aanbieder (VCCS).

Vrij
Met VCCS is afgesproken dat het bedrijf deze mensen - onder overlegging van de originele en persoonlijk door deze mensen getekende en aan de gemeente geretourneerde formulieren - mag benaderen en een individueel contract mogen aanbieden.

Wij maken u er graag op attent dat u vrij bent om al dan niet met VCCS een contract te sluiten. Uw handtekening op het in juli 2005 door u aan de gemeente geretourneerde formulier houdt nog niet in dat u een contract met VCCS heeft. Indien u gebruik wenst te maken van een aanbod van VCCS dient u derhalve met VCCS een individueel en officieel contract te sluiten.

Geen bemoeienis
Inwoners die geen formulier hebben teruggestuurd, kunnen op andere wijze (bijvoorbeeld via de krant, telefonisch of aan de deur) door één van beide aanbieders worden benaderd. Het is aan die inwoners zelf om te bepalen of zij van deze diensten gebruik willen maken. De gemeente heeft geen bemoeienis met deze aanbieders. Er gelden geen gemeentelijke kortingen of andere afspraken. Het afgeven van informatie over uw bank- of girorekening raden wij niet aan. Voor verkoop aan de deur moet de verkoper bovendien in het bezit zijn van een ventvergunning.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u bellen met de Gemeentewinkel (026) 3260111.

Bericht geplaatst 24 oktober 2005