Productschap Diervoeder

24/10/2005

PDV biedt bedrijven GMP-informatie op maat

Het Productschap Diervoeder (PDV) bedient het bedrijfsleven binnenkort op maat als er wijzigingen in het GMP+-certificatieschema diervoedersector zijn.

Via een nieuw systeem worden wijzigingen automatisch doorgegeven aan de GMP-deelnemers. Deze kunnen ze vervolgens eenvoudig doorvoeren in het eigen kwaliteitssysteem. Hierdoor kan een bedrijf sneller en adequater reageren op gewijzigde kwaliteitseisen. Het PDV tekende deze week een samenwerkingsovereenkomst met de Ten Oever Advies Groep (TAG) uit Dordrecht die het systeem heeft ontwikkeld.

Het PDV streeft voortdurend naar verdere verbetering van de communicatie naar het bedrijfsleven. Daarbij wil het schap optimaal gebruikmaken van ICT-mogelijkheden aangezien die de dagelijkse bedrijfsvoering van het schap én van de bedrijven effectiever en efficiënter kan maken. Het nieuwe automatiseringssysteem is daar een voorbeeld van aangezien het GMP-deelnemers voordelen oplevert. Zo krijgt de deelnemer alleen relevante informatie toegestuurd en zijn informatie en documenten snel beschikbaar voor alle medewerkers binnen een bedrijf omdat het systeem via het bedrijfsintranet toegankelijk is. Verder worden audits eenvoudiger doordat de actualiteit van de kwaliteitshandboeken in één oogopslag waar te nemen is en zijn er lagere kosten voor het beheer van het kwaliteitssysteem aangezien bijhouden sneller gaat.

Het Productschap Diervoeder beheert het GMP+-certificatieschema diervoedersector, waarbij het borgen van de voedselveiligheid voor mens en dier centraal staat. Het productschap streeft ernaar het toepassen van GMP+ te verbeteren en te versnellen. Uitgangspunt daarbij is dat verbeteringen interessant zijn voor GMP-deelnemers. Als voorwaarden voor nieuwe toepassingen geldt dan ook dat ze makkelijk in gebruik zijn, een korte instructietijd hebben, een lage investering vergen en toegankelijk zijn via internet. Het nieuwe systeem is naar verwachting eind 2005 beschikbaar. Vanaf dat moment kunnen GMP-deelnemers tegen vergoeding gebruik maken van het systeem.