Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (24/10)

TILBURG, 24 oktober 2005

Snorfietser rijdt tegen gespannen draad aan

TILBURG: Een 20-jarige man uit Goirle is zondagavond op de Goirleseweg met zijn snorfiets onderuit gegaan toen hij tegen een over het fietspad gespannen draad reed. Het slachtoffer liep schaafwonden op aan zijn gezicht, armen en benen. De voorvork en voetsteun van zijn snorfiets zijn verbogen. De politie vermoedt dat de draad door vandalen gespannen is.

Het incident vond omstreeks 20.45 uur plaats op de Goirleseweg ter hoogte van het stadion. De daders spanden een vlaggenmastdraad op een hoogte van circa 1,25 meter tussen een vlaggenmast en een verkeersbord. Het slachtoffer kon de dunne lijn niet meer ontwijken en reed tegen deze draad aan, waarna hij ten val kwam. Er is aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling.

Vonnisklant aangehouden

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 04.45 uur op het Wagnerplein een 35-jarige Tilburger aangehouden die nog gesignaleerd stond in het opsporingsregister. Agenten controleerde de man die met zijn auto daar reed, Hij bleek nog drie boetes met een totaalbedrag van 459,45 euro te moeten betalen. Hij had geen geld bij zich. Daarom gaat zijn gijzeling van 7 dagen nu in.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

TILBURG: Vanmorgen is omstreeks 06.40 uur ontdekt dat bij een bedrijf aan de Ringbaan Noord is ingebroken. De dieven maakten een gat in het hekwerk rondom het bedrijf. Daarna hebben de daders met hulpmiddelen een gat in een muur gehakt. Via deze muur hebben ze vervolgens met een slijptol een gat in een kluis gemaakt. Hieruit is een nog onbekend geldbedrag gestolen. De technische recherche is ter plaatse geweest voor een sporenonderzoek. Begin mei 2005 werd een soortgelijke inbraak in hetzelfde bedrijf gepleegd. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Auto gestolen bij woninginbraak

OISTERWIJK: Vanmorgen ontdekten de bewoners van een pand aan de Kleine Hei dat bij hen was ingebroken. De dieven hebben bij de inbraak de sleutels van de auto, een BMW 530, voorzien van het kenteken 76-NK-HB gevonden. De zwartkleurige auto die bij de woning op de inrit stond is gestolen. Het is onduidelijk hoe de dieven de woning betreden hebben. Mogelijk zijn ze over een hekwerk geklommen of via een plat dak en hebben ze gebruik gemaakt van een valse sleutel. De politie heeft een aangifte opgenomen en kijkt naar de gestolen auto uit.

Politie onderzoekt inbraak in kantoor

TILBURG: Vanmorgen is een forse inbraak ontdekt in een kantoorpand aan de Stationsstraat. Er zijn 12 computerkasten van het merk HP, 12 flatscreens, tien toetsenborden en een mobiele telefoon gestolen. De dieven hebben aan de achterzijde van het gebouw een raam vernield om zich toegang te verschaffen tot het pand. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Auteur: Willem van Hooijdonk