Gemeente Soest

Energiebesparing

Datum: 24/10/2005

Actie energiebesparing voor horecabedrijven in gemeente Soest

De gemeente Soest nodigt horecabedrijven uit mee te doen met het project 'Voorlichting op maat over energiebesparing'. Zuinig zijn met energie levert, in deze tijd met steeds maar stijgende gas- en elektraprijzen, financieel heel wat op. Daarnaast levert energiebesparing ook een bijdrage aan het terugdringen van klimaatverandering.

Horecaondernemers in de gemeente Soest, die minder dan 25.000 m3 gas of 50.000 kWh elektriciteit per jaar verbruiken, kunnen zich opgeven voor dit project. Een voorlichter gespecialiseerd in energiebesparing komt dan gratis naar de horecaondernemers toe.

Vanwege de klimaatverandering heeft de gemeente Soest zich, net als veel andere gemeenten in ons land, ten doel gesteld de uitstoot van het broeikasgas CO2 op verschillende manieren omlaag te brengen. De beste manier om dit te realiseren is om energiebesparingsmaatregelen door te voeren. Dit voorlichtingsproject voor de horeca is een van de 14 klimaatacties van de gemeente Soest.

Wie het eerst komt, het eerst maalt

Horecaondernemers ontvangen eind oktober een brief, waarmee zij zich kunnen aanmelden voor dit voorlichtingsproject. De aanmelding gaat volgens het principe "wie het eerst komt, het eerst maalt". Sluitingsdatum is 4 november. De eerste 20 aanmeldingen mogen rekenen op een voorlichtingsbezoek. Het adviesbureau BECO dat de voorlichtingsbezoeken voor de gemeente verzorgt, maakt een afspraak met deze ondernemers.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer