Nacht van de VN: Noreena Hertz, Ruud Lubbers, e.v.a.

Booij, klusman en van bruggen

NOREENA HERTZ, RUUD LUBBERS, EDDY TERSTALL, JORIS LUYENDIJK, HANS VAN BAALEN EN VELE ANDEREN OP DE NACHT VAN DE VERENIGDE NATIES
Meer dan 1000 jongeren praten over toekomst Verenigde Naties op 60e verjaardag VN op 24 oktober 2005 in de Melkweg in Amsterdam

Op maandag 24 oktober aanstaande vindt in Amsterdam voor de derde maal de Nacht van de VN plaats. Poppodium de Melkweg is vanaf 17.30 uur het toneel van debatten, interviews, film en muziek met o.a. Noreena Hertz, Ruud Lubbers, Eddy Terstall, Bert Koenders, Farah Karimi, Dick Leurdijk, Hans van Baalen en Joris Luyendijk.

Festival
Op de Nacht van de VN is voor ieder wat wils:
Openingstoespraak van Noreena Hertz - videoboodschap van Secretaris-Generaal Kofi Annan - landenprogramma.s over Irak, Sudan en Zimbabwe - interviews met Ruud Lubbers, Joris Luyendijk en Noreena Hertz - twistgesprekken over maakbaarheid en de internationale gemeenschap - werkgroepen over armoede en conflictpreventie - debatten met fractiespecialisten over millenniumdoelen - films over .Peace One Day. en .The Other Final. .
hiphop klanken van Typhoon en Pete Philly - en nog veel en veel meer

Finale verkiezing VN-jongerenvertegenwoordiger
Tijdens de Nacht van de VN vindt ook de ontknoping plaats van de verkiezing van de nieuwe jongerenvertegenwoordiger naar de VN. In een aantal publieke- en mediadebatten dingen momenteel 6 kandidaten naar zoveel mogelijk stemmen om door te dringen naar de finale op de Nacht van de VN. Drie finalisten zullen op de Nacht van de VN op het hoofdpodium van de Melkweg het laatste debat met elkaar voeren alvorens de definitieve uitslag bekend wordt gemaakt. Daags na de Nacht van de VN reist de winnaar af naar New York voor een introductiebezoek.

De Nacht van de VN en de openbare verkiezing van de VN-jongerenvertegenwoordiger maken onderdeel uit van een langer traject van VN-activiteiten in Nederland. In dit verband werden in aanloop naar en na afloop van de VN Millenniumtop in New York een briefing voor Tweede Kamerleden en een debriefing met minister Van Ardenne georganiseerd. Doel van de VN-activiteiten is het stimuleren van de discussie over en de betrokkenheid bij internationale politiek en samenwerking in Nederland en met name onder jongeren. Initiatiefnemers zijn NCDO en de NVVN, aangevuld met de Nationale Jeugdraad voor de verkiezing van de nieuwe jongerenvertegenwoordiger.


Noot voor de redactie,