Gemeente Epe


Inloopavond voorontwerp-bestemmingsplan "Kern Emst"

Op maandag 24 oktober aanstaande organiseert de gemeente Epe van 19.00 tot 20.30 uur een inloopavond in Dorpscentrum 'De Hezebrink', ds. van Rhijnstraat 69 te Emst. Op deze avond kunnen belangstellenden het voorontwerp-bestemmingsplan "Kern Emst" bekijken en hierover vragen stellen.

Het oude bestemmingsplan voor Emst is in 1991 vastgesteld, waarna er 7 herzieningen zijn toegevoegd. Dit bestemmingsplan "Emst" is aan herziening toe. De gemeente werkt daarom aan de modernisering. Voor het bestemmingsplan en de partiële herzieningen komt één bestemmingsplan "Kern Emst" in de plaats.

Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op deze website.

Voorontwerp-bestemmingsplan
Het voorontwerp-bestemmingsplan "Kern Emst" omvat de gehele kern Emst. Het gemoderniseerde plan is opgezet om de bestaande situatie vast te leggen. In het nieuwe plan zijn geen grootschalige nieuwe ontwikkelingen (zoals woningbouw) voorzien. Het voorontwerp-bestemmingsplan gaat in op de juridisch planologische regeling voor het gebruik van de gronden en bevat voorschriften voor het bouwen in de kern Emst. Hierbij is het bestaand beleid als uitgangspunt genomen. De plangrenzen zijn afgestemd op de plangrenzen van het bestemmingsplan "Buitengebied".

Inspraak
Tijdens de inloopavond op 24 oktober aanstaande zijn medewerkers van de gemeente aanwezig om informatie te geven over het bestemmingsplan. Er is gelegenheid om vragen te stellen. De inspraaktermijn loopt van 12 oktober tot en met 22 november 2005. Belangstellenden kunnen hun inspraakreactie tijdens de avond indienen of door middel van een brief gericht aan het college van burgemeester en wethouders. Op deze manier hoopt de gemeente een bestemmingsplan "Kern Emst" vast te stellen die op de wensen van de inwoners is afgestemd.

Met vragen kunnen inwoners van de gemeente tussen 9 en 12 uur terecht bij dhr. A. Dickhof of dhr. M. Rixten, afdeling Strategie & Ontwikkeling, telefoon (0578) 67 87 87.