Ingezonden persbericht


Macromedia Labs: eerder toegang tot nieuwe technologie

Alfaversies Flex 2-productlijn en Flash Player 8.5 nu beschikbaar

Utrecht, 24 oktober 2005 - Macromedia (Nasdaq: MACR) introduceert Macromedia Labs, een nieuwe website onder macromedia.com speciaal voor ontwikkelaars. Zij kunnen hier vroege versies van Macromedia-producten downloaden, feedback en inzichten delen, en zo een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën. Op dit moment zijn alfaversies van Macromedia Flash Player 8.5 en Macromedia Flex Builder 2.0 reeds beschikbaar om te downloaden. De Flex 2-productlijn en Flash Player 8.5 vormen de basis van effectieve Rich Internet Applications die desktopfunctionaliteit combineren met de reikwijdte van het web en de expressie van het Flash Platform.

"Macromedia Labs is een belangrijke nieuwe stap in ons ontwikkelproces en biedt ontwikkelaars de kans om vroegtijdig betrokken te raken bij de innovatie van nieuwe technologie", aldus Kevin Lynch, Chief Software Architect bij Macromedia. "Zo kunnen we onze klanten eerder en beter dan ooit betrekken en tegelijkertijd een community opzetten, waar ontwikkelaars wereldwijd hun visie en expertise kunnen delen."

Door vroege versies van nieuwe technologie en producten beschikbaar te stellen, kunnen ontwikkelaars bijdragen aan productontwikkeling, eerder feedback geven en in een vroeg stadium expertise opbouwen. Documentatie, samples en technische artikelen versnellen dit proces. Forums en wiki's ondersteunen de discussies en samenwerking, terwijl podcasts en chats updates geven op een manier die ontwikkelaars gewend zijn. Bovendien blijven ontwikkelaars altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Macromedia Labs via RSS. Daarnaast is er de Showcase Gallery, waar ontwikkelaars elkaar kunnen inspireren met hun werk op basis van vroege releases.

Op dit moment zijn via Macromedia Labs alfaversies te downloaden van Flex Builder 2 en Flash Player 8.5. Flex Builder 2 is een nieuwe omgeving op basis van Eclipse om Rich Internet Applications mee te ontwikkelen. Flex Builder 2, voorheen codenaam Zorn, kan omgaan met content ontwikkeld in het onlangs gelanceerde Macromedia Flash Professional 8, de authoring tool voor interactieve content.

Flash Player 8.5 heeft meer programmeerkracht als aanvulling op de expressiviteit van Flash Player 8. Onderdeel van Flash Player 8.5 is een nieuwe virtual machine met een snellere runtime, verbeterde foutenrapportage en debugging, en ActionScript 3. Flash Player is momenteel op ruim 600 miljoen desktops en mobiele devices aanwezig.

Voor meer informatie of om Flexbuilder 2 en Flash Player 8.5 te downloaden: www.macromedia.com/go/mmlabs.

Macromedia
Beleving werkt stimulerend. Macromedia gelooft dat goede ervaringen de basis zijn van succesvolle bedrijven. Miljoenen zakelijke gebruikers, ontwikkelaars en designers gebruiken onze software om effectieve, aansprekende ervaringen te creëren, die worden onthouden. Op internet, vaste (opslag)media en draadloze en digitale apparaten.