Ingezonden persbericht


Persbericht 24 oktober 2005

50.000STE BEZOEKER VERWACHT OP DONJON
Naar verwachting beklimt vandaag de 50.000ste bezoeker de donjon in het Valkhofpark. Sinds deze zomer siert de donjon, de machtige toren van de voormalige Valkhofburcht, de skyline van Nijmegen. Een tastbaar bewijs van het rijke verleden van de Waalstad. Maar ook een prachtige manier om te genieten van de stad.

Het 33 meter hoge uitkijkplatform biedt namelijk een waanzinnig uitzicht op de oudste stad van Nederland en verre omgeving. De 48 meter hoge toren is gereconstrueerd van steigermateriaal en bekleed met en reusachtige doek om de aanblik levensecht te maken.Ruim 600 jaar lang was de toren van de Valkhofburcht een machtig herkenningspunt van Nijmegen.

Korting op een toegangskaartje
Een toegangskaartje kost E 2,- , maar vanaf 1 november krijgt iedereen op vertoon van een entreekaart voor de tentoonstelling 'De gebroeders Van Limburg' in Museum Het Valkhof diezelfde dag nog E 0,50 cent korting op een toegangkaart voor de donjon. De tentoonstelling 'de gebroeders van Limburg' is nog tot 20 november te bezichtigen. Vanaf december geldt de korting in combinatie met een toegangskaart van de tentoonstelling 'Nijmegen, oudste stad van Nederland. Deze tentoonstelling is van 10 december t/m 7 mei te bezoeken.

De donjon is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op 5 december gaat de donjon om 16.00 dicht, 25 en 31 december is de donjon gesloten.De exploitatie van de donjon is in handen van Breed.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht