Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle opent op 25 oktober inburgeringsloket

Op 25 oktober 2005 opent de gemeente Capelle aan den IJssel een inburgeringsloket op de begane grond van het gemeentehuis. Aanleiding hiervoor is de nieuwe Wet Inburgering die naar verwachting in juli 2006 van kracht wordt. Een van de nieuwe taken van de gemeente is de informatie- en adviesfunctie. De gemeente Capelle wil deze nieuwe functie invullen door het openen van een inburgeringsloket.

Het doel van het inburgeringsloket is het verstrekken van informatie en advies aan mensen, de inburgeraars, en hun vragen over inburgering te beantwoorden. Door de hierboven genoemde wet krijgen inburgeraars, nieuwkomers en oudkomers vanaf 2006 veel meer verantwoordelijkheid voor het eigen inburgeringstraject. Omdat inburgeraars juist vaak nog niet goed zijn ingeburgerd en geïntegreerd, is de verwachting dat zij behoefte hebben aan informatie en advies.

De vragen kunnen bijvoorbeeld gaan over welke opleidingsinstituten kwalitatief goed zijn, hoe men kinderopvang kan regelen, een lening kan krijgen om de cursuskosten te betalen of wat de gevolgen zijn van het niet slagen voor het inburgeringsexamen.

Het inburgeringsloket is geopend op dinsdagochtend van 8.30 tot 12.00 uur en op donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.