FNV

Campagne vraagt aandacht van jongeren voor goed pensioen

Pensioenkijker.nl, waarin de FNV deelneemt, start een campagne om de noodzaak van een goed pensioen onder de aandacht van jongeren te brengen. Jongeren die niet vanaf hun eerste baan stilstaan bij hun pensioen zijn een dief van hun eigen portemonnee. Jongeren worden uitgedaagd om op 25 oktober via Futuremail het belangrijkste nieuws van dezelfde dag in 2045 op te halen, meldt FNV e-Magazine woensdag.

Pensioen is voor de meeste jongeren geen aansprekend thema. De pensioengerechtigde leeftijd is nog ver weg en een van de laatste dingen waaraan jongeren tijdens het solliciteren denken is het salaris voor later. Maar de gemiddelde Nederlander wordt tegenwoordig erg oud en moet dus heel lang van zijn pensioen leven, aldus de Stichting Pensioenkijker.

De FNV maakt zich al langer hard voor het afschaffen van de minimumleeftijd waarop met de opbouw van pensioen begonnen kan worden. "Er zijn nog steeds regelingen met een toetredingsleeftijd van 25 jaar, waardoor een behoorlijke groep jonge werknemers buiten de boot valt", weer Lida Rigters, beleidsmedewerker van de FNV.

Toch willen veel jongeren niet tot hun 65ste doorwerken, maar toch een behoorlijk pensioen.. "Dat kan alleen als ze direct vanaf hun eerste baan met pensioenopbouw kunnen beginnen", zegt Rigters. Uitgangspunt van de FNV is daarom: Werken betekent ook pensioen opbouwen, ongeacht of je jong bent, flexibel werkt of een uitzendbaan hebt.