Activiteitenkalender B&W Rotterdam

Gemeente Rotterdam

Op dit moment zijn wij bezig met een onderzoek naar het gebruik van onze website.Wij verzoeken u vriendelijk na afloop van uw bezoek aan dit onderzoek deel te nemen.

Vragenhalfuur van raadscommissies in Nighttown

Dinsdag 25 oktober, vanaf 18.30 22.00 uur

De commissies houden een gezamenlijk vragenhalfuur over de begroting 2006 in Nighttown.

Met dit vragenhalfuur worden Rotterdammers, instellingen en organisaties uitgenodigd om in gesprek te komen met de commissies en te reageren op de beleidsvoornemens voor 2006. Naast het vragenhalfuur is er gelegenheid voor informeel contact en ontmoeting met raadsleden.

Het indienen van vragen kan tot en met vrijdag 21 oktober 12.00 uur bij de Griffie. (voor meer informatie en aanmelding)

Begrotingsbehandeling in commissie voor Economie, Haven en Milieu

Woensdag 26 oktober, 09.30 uur, Raadzaal

Op de agenda staat de behandeling van de beleidsvelden Economie, Haven en Milieu van de begroting voor 2006. Bij deze behandeling worden onderdelen uit het Vijfjarenactieprogramma Veilig 2006 2010 betrokken. De commissie vergadert ook over het concept-uitvoeringsplan Economie 2006-2009.

Commissie voor Middelen

Woensdag 26 oktober, 09.30 uur

De agenda van de commissie staat in het teken van Personeel en Organisatie en ICT-beleid.

Aan de orde zijn de personele kengetallen van de gemeente, het competentieprofiel voor dienstverlenende functies en de voortgangsrapportage over het gemeentebrede ICT-beleid.

De commissie bespreekt verder een aantal maatregelen om te stimuleren dat ambtenaren zich in Rotterdam vestigen. Ook het onderzoek naar de kwaliteit van het gemeentelijke telefoonnummer 0800-1545 komt aan de orde.

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs

Woensdag 26 oktober, 14.00 uur

De commissie bespreekt het voorstel van het college om motie- Kaya e.a. af te doen. In de motie werd er op aangedrongen om met de vakbonden tot overeenstemming te komen over de nota Uitstroom ID-banen en inzet reĂŻntegratieplaatsen. De motie werd ingediend toen dit voorjaar het overleg met de vakbonden in een impasse verkeerde.

Het overleg is in het voorjaar succesvol afgerond.

De commissie bespreekt aansluitend de tweede kwartaalrapportage van de wethouders Bolsius en Van Sluis over de beleidsvelden Inkomen, Werk en Schuldhulpverlening.

In verband met de aansluitende hoorzitting over de verzelfstandiging van het Openbaar Onderwijs duurt de vergadering tot uiterlijk 15.30 uur.

Hoorzitting verzelfstandiging Openbaar Onderwijs in Rotterdam

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs

Woensdag 26 oktober, 15.30 uur

De commissie Sociale Zaken en Onderwijs houdt een hoorzitting over de verzelfstandiging van het Openbaar Onderwijs in Rotterdam. Uitgenodigd zijn vertegenwoordigers van de gemeenten Utrecht en Den Haag. In Utrecht is het verzelfstandigingsproces begin dit jaar afgerond en Den Haag bereidt, net als Rotterdam, de verzelfstandiging van het openbaar onderwijs voor.

De organisatie VOS/ABB, een vereniging voor bestuur en management in het openbaar en algemeen onderwijs, is gevraagd haar ervaringen rond verzelfstandigingen met de commissie te delen. Verder komen uit het Rotterdamse scholenveld ouders, directeuren uit het primair onderwijs en schoolleiders uit het voortgezet onderwijs aan het woord.

De gemeenteraad heeft in een motie van de coalitiefracties uitgesproken nog dit jaar een principebesluit over de verzelfstandiging van het Openbaar Onderwijs te willen nemen.

Commissie voor Bestuur en Veiligheid

Donderdag 27 oktober, 09.30 uur

De commissie begint met een besloten vergadering waarin twee presentatie worden gegeven over de ontwikkelingen in het Oude Noorden en over jeugdgroepen.

Om ongeveer 10.45 uur start de openbare overlegvergadering met de behandeling van het Vijfjarenactieprogramma Veilig 2006-2010, 'samen werken aan veiligheid: voorkomen en handhaven'. Het programma is een vervolg op het eerste Vijfjarenactieprogramma dat eind 2005 wordt afgerond. De commissie debatteert op hoofdlijnen over het Vijfjarenactieprogramma.

Vergadering gemeenteraad

Donderdag 27 oktober, 14.00 uur, Raadzaal

In de vergadering van de gemeenteraad staat o.a. de afdoening van diverse moties op de agenda. Verder wordt een besluit genomen over de leefmilieuverordening voor belhuizen, over de Verordening voor woon- en bedrijfsschepen 2005 en bespreekt de raad het voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan De Lugt. Tot slot wordt het herziene voorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet voor de exploitatie van het oude Luxor theater besproken.

Bron: Griffie, 19-10-2005

[s?rotterdam.Openbaar_60327.OTAP_RDM Content
ite_250003.Griffie_2050902.Nieuwsbericht_2050906.Commissieberichten_20 29681.Commissieberichten 2_2055547.Commissieberichten v_2079532]