Psycho-medisch centrum Parnassia

20.10.2005
Een nieuw multicultureel centrum Geestelijke Verzorging!

Op de locatie Monsterseweg wordt op dinsdag 25 oktober van 13.30 tot 16.00 uur een nieuw multicultureel centrum geopend voor patiënten van de Parnassia Groep. Dit centrum verenigt verschillende geloofsrichtingen, waaronder islam, hindoeïsme en Christendom, alsmede het joodse en het humanisme geloof.

Alle geloofsrichtingen in een ruimte
Het unieke van het centrum is dat alle geloofsrichtingen in een gezamenlijke ruimte hun diensten aanbieden. Het centrum wordt gebruikt door de imam, rabbijn, pandit, dominee, pastor en humanistische raadslieden om patiënten bij te staan in de vorm van diensten en vieringen.

Voorlichtingsbijeenkomsten
De ruimte wordt ook gebruikt voor voorlichtingsbijeenkomsten van scholen, verenigingen en de inwoners van de regio. De voorlichting is vooral gericht op multiculturele zorg en geestelijke en levensbeschouwelijke ondersteuning bij belangrijke levensvragen rondom geboorte en dood, levensloop, crisis en maatschappelijke bedreigingen.

Opening
De opening wordt verricht in de vorm van een gevarieerd programma, waarin vertegenwoordigers van kerken, het humanistisch verbond en de gezondheidszorg een presentatie verzorgen.
De opening is voor iedereen vrij toegankelijk en de ontvangst is in de Fransiscuskerk op het terrein aan de Monsterseweg 93.