Ministerie van Buitenlandse Zaken

Persbericht

Ministerie van Buitenlandse Zaken

24 oktober 2005

MINBZ: Bot en Douste-Blazy openen Nederlands-Franse samenwerkingsraad

Dinsdag 25 oktober 2005 zal voor de derde maal de Nederlands-Franse samenwerkingsraad in Parijs worden gehouden. Minister Bot en zijn Franse collega Philippe Douste-Blazy zullen de vergadering in Parijs openen. De ministers komen vervolgens bijeen voor een bilateraal overleg.

De Samenwerkingsraad, die in 2003 werd opgericht in het kader van de intensivering van de betrekkingen tussen de Franse en Nederlandse samenlevingen, bespreekt onder meer de projecten voor het komende jaar, zoals culturele, parlementaire en economische samenwerking en journalistenuitwisselingen. De Raad bestaat uit prominenten uit de twee landen, onder wie prof. H. Wesseling (vice-voorzitter), Tweede Kamerlid Bert Koenders en journalist Leonard Ornstein.

Aan de vooravond van de vergadering, op 24 oktober, debatteert een groep veelbelovende jonge Nederlanders en Fransen in Parijs over de vraag `Wat willen we met Europa?'. Minister Bot en minister Douste-Blazy zullen de conclusies van deze 'jonge talenten' jongeren op 25 oktober in ontvangst nemen.

Noot voor de redactie /