Gemeente Schiedam


De commissie Binnenstad en Schieveste vergadert

op dinsdag 25 oktober 2005, aanvang: 21.30 uur, Aleidazaal, Stadserf
1, Schiedam.

De vergadering is openbaar. Voorzitter is het raadslid de heer M.J.C. Houtkamp.

Naast de vaste agendapunten staan onder meer de volgende onderwerpen op de agenda:

Urban Entertainment Centre

Voor het einde van dit jaar moet een realiseringsovereenkomst worden gesloten tussen de projectontwikkelaar TCN en de gemeente Schiedam voor het UEC. Over de inhoud van deze overeenkomst wordt de commissie geïnformeerd en is er gelegenheid tot informatie en commentaar. Op 6 december komt het raadsvoorstel in de commissie ter advisering.

Inloopavond voor de Schiedamse bevolking

Half november kunnen de Schiedamse burgers tijdens een `inloopavond¿ kennis nemen van de plannen voor Schieveste. Leden van de raad, het college en medewerkers van het projectbureau Schieveste zullen aanwezig zijn om te luisteren en te overleggen. De commissie zal op de hoogte worden gesteld van de voorbereidingen van deze inloopavond.

Fase 2 Schieveste

In de commissievergadering van 6 december wordt t.a.v. Fase 2 Schieveste een raadsvoorstel ter advisering voorgelegd. Thans wordt de commissie op de hoogte gesteld van de stand van zaken en kan over de inhoud van gedachten worden gewisseld.

Relatie Schieveste Schiedam ¿ Schieveste Rotterdam

Schieveste Schiedam en Schieveste Rotterdam worden in nauwe samenwerking tussen Schiedam en Rotterdam ontwikkeld. Rotterdam blijft echter achter en heeft dat schriftelijk aan Schiedam laten weten. Burgemeester en wethouders van Schiedam zijn daar niet blij mee en hebben Rotterdam dat laten weten. Aan de hand van de briefwisseling tussen beide colleges zal de commissie zijn mening hierover geven.

De vergaderstukken liggen ter inzage bij het Gemeentelijk Informatiepunt in de Stadswinkel. De complete agenda kunt u o.a. hier vinden. Inspreken op agendapunten is in de regel mogelijk ¿ echter niet bij het verslag en de voortgangslijst. Ook is er een rondvraag voor het publiek, waarin zaken aan de orde kunnen worden gesteld die niet op de agenda staan maar wel tot het werkterrein van de commissie behoren.

Informatie bij dhr. B.T. de Winter, tel.: (010) 2465853, e-mail bt.d.winter@schiedam.nl, secretaris van de commissie Binnenstad & Schieveste.