Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (24/10)

OOSTERHOUT NB, 24 oktober 2005

Vermissing inwoner van Oosterhout in Opsporing Verzocht

OOSTERHOUT In het televisieprogramma Opsporing Verzocht, dat de AVRO komende dinsdagavond 25 oktober aanstaande uitzendt, wordt aandacht besteed aan de vermissing van een inwoner van Oosterhout. Het gaat om de 43-jarige John Heijboer, die sinds enkele maanden aan de Max Havelaarstraat in Oosterhout woonde.

De man verliet op 23 augustus 2005 zijn woning en sindsdien is er taal noch teken van hem meer vernomen. Omdat de politie een misdrijf niet uitsluit, roept zij de hulp van de kijkers in. De politie is daarom op zoek naar getuigen die iets meer kunnen vertellen over de verdwijning van John Heijboer.

Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond 25 oktober om 20.25 uur door de AVRO op Nederland 2 uitgezonden. Het programma wordt de volgende dag, op woensdag 26 oktober om 15.10 uur op, Nederland 1 herhaald.

Automobilist rijdt door na aanrijding met fietser

KAATSHEUVEL: Een nog onbekende automobilist is doorgereden nadat hij maandagochtend 24 oktober een fietser aanreed. Dat gebeurde rond 12.00 uur op de kruising Doctor Ariensplein / Loonsevaert / Leo XIII-straat. Een 15-jarige meisje uit Kaatsheuvel fietste over de Leo XIII straat, wat is een voorrangsweg is. Op de genoemde kruising werd zij aangereden door de bestuurder van een blauwe personenauto. Het slachtoffer kwam hierdoor ten val en lag op het weg. De bestuurder van de personenauto stapte wel uit, echter alleen om naar de schade aan zijn auto te kijken. Daarna stapte de man weer in en reed weg in de richting van de Loonsevaert. Het slachtoffer heeft zich onder behandeling van haar huisarts moeten stellen en deed aangifte. Aan de hand van het opgegeven signalement van de auto en de bestuurder stelt de politie een nader onderzoek in.

Arrestaties na huiselijk geweld

DONGEN: Een 55-jarige inwoner van Dongen is op zondagavond 23 oktober opgepakt op verdenking van huiselijk geweld. Agenten waren rond 22.30 uur ter bemiddeling geroepen bij een huiselijke twist. De echtgenote gaf aan dat zij mishandeld was door haar man en bedreigd met een mes. Ze vertelde dat ze de laatste drie maanden regelmatig mishandeld wordt. Inmiddels heeft de vrouw aangifte gedaan tegen haar man. De verdachte is in voorlopige hechtenis gesteld.

WOUDRICHEM: Op zondagavond 23 oktober arresteerde de politie rond 20.40 uur een 37-jarige inwoner van Woudrichem. Zijn 44-jarige vriendin had aangifte gedaan van mishandeling, wat in het weekend al gebeurd was. Ze liep daarbij een kapotte lip en een blauwe plekken op. Nadat haar vriend was weggegaan, had ze de woning zodanig afgesloten dat hij er niet meer in kon. Zondagavond forceerde de man de achterdeur om binnen te komen, waarna de zaak opnieuw escaleerde. Agenten arresteerden de man, waarna hij werd ingesloten in het politiebureau. In de loop van maandag 24 oktober is hij, na verhoor, weer in vrijheid gesteld.

Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Controle fietsverlichting

TERHEIJDEN: De donkere dagen komen er weer aan en dat is reden voor de politie om het voeren van verlichting extra te controleren. Het voeren van verlichting draagt immers bij aan de zichtbaarheid van weggebruikers en dus ook aan minder ongevallen.
Op maandagochtend 24 oktober 2005 hield de politie een verlichtingscontrole op de Bredaseweg in Terheijden. Hierbij zijn er 8 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van voor en achter verlichting. Een bekeuring voor het niet voeren van de juiste verlichting, kost fietsers voor één defect licht 15,-. Als het voor- en achterlicht allebei niet werken loopt de boete op naar 25,-.

OOSTERHOUT: Bij een controle op de draagplicht van de autogordel, schreven agenten 20 bekeuringen van 45,- uit. De controle werd gehouden op maandagmiddag 24 oktober 2005 op de Tilburgseweg.

Nog 40 dagen tegoed

OOSTERHOUT: De politie arresteerde op maandagochtend 24 oktober 2005 een 36-jarige inwoner van Oosterhout. De man werd nog gezocht omdat hij een nog een gevangenisstraf van 40 dagen ondergaan. De man is na zijn aanhouding overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Autos botsen frontaal

WIJK EN AALBURG: Een 21-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg is maandagochtend 24 oktober 2005 om 08.10 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval in haar woonplaats. Een tegemoetkomende automobiliste liet haar niet voorgaan bij een snelheidsremmende wegversmalling op de Wijksestraat. Er volgde een aanrijding, waarbij beide auto frontaal op elkaar botsten. Omdat de 21-jarige vrouw klaagde over pijn in haar rug, besloot het ambulancepersoneel dat de vrouw rechtstandig uit het voertuig gehaald moest worden. Om die reden knipte de brandweer het dak van het wrak open. Het slachtoffer is daarna met nek, rug en beenletsel maar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op tegen de veroorzaker van het ongeval, een 55-jarige vrouw uit Sleeuwijk.

Auteur: Jeroen Steenmeijer