Gemeente Barneveld


Eerste lesdag nieuwe school Voorthuizen

Op 25 oktober is de nieuwe school aan de Van den Berglaan 12-14 in Voorthuizen in gebruik genomen. Vanaf dat moment krijgen de leerlingen van de openbare EEM-VALLEI school De Regenboog en van de Nederlands Hervormde Koningin Wilhelminaschool daar les. Het gebouw is op 14 oktober opgeleverd. De officiële opening is begin volgend jaar, nadat het oude schoolgebouw van de Koningin Wilhelminaschool is gesloopt en het schoolterrein is ingericht.

Bouw volgens planning verlopen

Half april van dit jaar legden kinderen van de beide scholen de eerste steen. De planning was dat de school in oktober klaar zou zijn en die planning is ook gehaald. Het schoolgebouw is namelijk 14 oktober opgeleverd. Daarna zijn beide scholen naar het nieuwe gebouw verhuisd. De sloop van het schoolgebouw van de Koninging Wilhelminaschool gaat binnenkort van start. Dan wordt ook het schoolterrein verder ingericht. De inrichting zal in december van dit jaar klaar zijn. De officiële opening van het gebouw vindt aansluitend plaats, in januari of februari 2006.

Twee scholen in één gebouw

De diep gekoesterde wens van obs De Regenboog om als enige openbare basisschool een meer centrale locatie in Voorthuizen te krijgen, is gerealiseerd. Samen met de Koningin Wilhelminaschool is een nieuwe school gebouwd. De twee scholen hebben elkaar gevonden in een uniek concept, waarbij de eigenheid van beide scholen gewaarborgd is. Het nieuwe scholencomplex is gebouwd op het terrein waar de NH Koningin Wilhelminaschool was gehuisvest, aan de Van den Berglaan.

Het ontwerp

Architecten van Van Hoogevest uit Amersfoort zijn samen met de scholen aan de slag gegaan. Alle betrokkenen zijn zeer tevreden over het resultaat. Het is een nieuw concept, gericht op de toekomst, waarin de onderwijskundige vernieuwingen zijn opgenomen. De vorm bestaat uit twee, naar elkaar gerichte bogen. De Regenboog krijgt 4 lokalen, een centrale hal en overige ruimtes. De Koningin Wilhelminaschool heeft 12 groepsruimtes, twee centrale hallen en nevenruimten. Het speellokaal ligt centraal in het gebouw en zal door beide scholen gebruikt worden. De lokalen op de begane grond zijn per twee gegroepeerd. Deze twee groepsruimtes hebben een eigen ingang. De Koningin Wilhelminaschool heeft ook 5 lokalen op de verdiepingsvloer. Het is een bakstenen gebouw met een pannendak passend in de omgeving. Van Driestenbouw uit Ede heeft de school gebouwd.

Barneveld, 25 oktober 2005.

Mutatiedatum 19/10/2005