Stadsdeel Amsterdam-Noord

Stagebeleid is thema ondernemersprijs

Het stadsdeel Amsterdam-Noord zal voor de dertiende keer de Ondernemersprijs uitloven - dit keer voor ondernemingen die het beste omgaan met stageplaatsen. Er is een eerste prijs van 2500, een tweede van 1500 en een derde van 500. Daarnaast ontvangen de drie winnaars ter herinnering een plastiek van de bekende kunstenaar André Volten. De Ondernemersprijs wordt uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van het stadsdeel op vrijdagavond 13 januari 2006.

Het stadsdeel hecht veel belang aan een goed stagebeleid vanuit de bezorgdheid over de toenemende werkloosheid onder jongeren. Het tekort aan stageplaatsen is hier ook debet aan. Jongeren die hun opleiding vroegtijdig zonder diploma stoppen, vormen de harde kern van de jeugdwerkloosheid. Daarom wil Amsterdam-Noord ondernemers stimuleren om vooral (V)MBO-leerlingen een stageplaats aan te bieden. Het gebrek aan stageplaatsen en dus aan praktijkervaring is immers een belangrijke oorzaak dat deze leerlingen hun opleiding niet afmaken. Een stageplaats stimuleert om een diploma te halen.

Nominaties

Bij de selectie van de inzendingen zal de jury van de 13e Ondernemersprijs beoordelen hoe stagiairs worden begeleid, hoe het stagebeleid is geformuleerd, of er continuïteit is wat betreft de inzet van stagiairs, hoe stagiairs en onderwijsinstellingen het bedrijf waarderen en hoe de samenwerking tussen bedrijf en onderwijsinstellingen verloopt.

Nominaties met motivatie kunnen op een speciaal reactieformulier naar het stadsdeel gestuurd worden. Inzendingen moeten uiterlijk vrijdag 18 november 2005 bij het stadsdeel Amsterdam-Noord binnen zijn. Het formulier is telefonisch aan te vragen: (020) 6 349 374.