Stadsdeel Amsterdam-Noord

Inspraak Waterplan van start

Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Amsterdam-Noord heeft het concept Waterplan vrijgegeven voor inspraak. Het plan is gemaakt in nauw overleg met Rijkswaterstaat, de waterschappen en de dienst Waterbeheer en Riolering. In de aanloop naar de behandeling en vaststelling door de stadsdeelraad is er tot 6 december gelegenheid commentaar te geven op het concept.

Het stadsdeel is rijk aan water, een element dat de ontwikkeling en de identiteit van Amsterdam-Noord altijd heeft bepaald. Bewoners waarderen de aanwezigheid van het vele water en groen in het stadsdeel.

Uitgangspunt in het nieuwe waterbeleid is om problemen met water integraal aan te pakken. De principes vasthouden-bergen-afvoeren en schoonhouden-scheiden-zuiveren gelden daarbij als leidraad. Ook de relatie tussen het watersysteem en de inrichting van het stedelijk gebied heeft in het nieuwe waterbeleid een centrale plek. Doel van het Waterplan Amsterdam-Noord is om aan te geven welke initiatieven en acties er de komende jaren in Amsterdam-Noord nodig zijn om de waterkwaliteit te verbeteren en de waterstructuur toekomstbestendig te maken.

Actieprogramma

Er is een gezamenlijk actieprogramma voor de periode tot 2010: een overzicht van de geplande acties van het stadsdeel en de waterbeheerders, de geschatte kosten, de planning en wie de trekker van de actie is. Door het ondertekenen van de bij het Waterplan horende bestuursovereenkomst hebben betrokken partijen zich bereid verklaard om middelen beschikbaar te stellen voor het realiseren het programma.

Inspraak

Tot 6 december 2005 ligt het plan ter inzage in het servicecentrum van het stadsdeelhuis (open: maandag 12.00 tot 15.00 uur, dinsdag t.m. vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur en donderdag van 17.00 tot 19.00 uur). Ook ligt het plan ter inzage bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Schepenmakersdijk 16 in Edam en bij het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht, Spaklerweg 16, Amsterdam.

Schriftelijke reacties op het concept Waterplan kunnen tot 6 december a.s. ingediend worden bij het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Amsterdam-Noord, Postbus 37608, 1030 BB Amsterdam. Het stadsdeel zal samen met de waterschappen de binnengekomen reacties behandelen.

Na verwerking van de inspraakreacties volgt de bespreking/vaststelling door het Dagelijks Bestuur, de Raadscommissie Leefbaarheid en de stadsdeelraad.

Een samenvatting van het Waterplan kunt u telefonisch aanvragen: (020) 6 349 375.