Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Snelheidscontroles Arnhem-Veluwezoom

Publicatiedatum: 25-10-2005 9:48:31

Het regionale Verkeershandhavingsteam heeft maandag tussen 9.30 en 13.30 uur op de Koningsweg en de Otterloseweg (N310) in Arnhem snelheidscontroles uitgevoerd. Ruim 1.400 passerende voertuigen zijn gecontroleerd. De toegestane maximum snelheid van 80 km/h werd door 32 bestuurders overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 105 km/h.

Het Verkeershandhavingsteam houdt snelheidscontroles op 28 geselecteerde trajectwegen buiten de bebouwde kom. Op deze wegen gebeuren veel ongelukken met ernstige afloop. Uit onderzoek door de verkeersadviseurs van de politie Gelderland-Midden is gebleken dat de meeste veelal veroorzaakt worden door te hard rijden. Op basis van deze onderzoeken houdt het Verkeershandhavingsteam daarom verkeerscontroles. "Zomaar" ergens controleren is er dus niet bij!

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 376 3241

---

Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Ede - minderjarige Edenaar opgepakt na winkeldiefstal
Publicatiedatum: 25-10-2005 9:51:59

Een zestienjarige jongen uit Ede is maandagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens winkeldiefstal. De jongen zou bij een zaak aan de Brouwerstraat snoepgoed ter waarde van ruim één euro hebben gestolen. Daarbij werd hij door winkelpersoneel betrapt, dat hem aan de politie overdroeg. De jongen bekende de diefstal en is later aan zijn ouders overgedragen. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verkeerscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 25-10-2005 9:47:18

Het regionale Verkeershandhavingsteam heeft maandag in de West-Veluwe Vallei verkeerscontroles uitgevoerd. In Ede werd 's ochtends op de Provincialeweg N224 de snelheid van ruim 2.200 passerende voertuigen gecontroleerd. 43 Bestuurders overschreden de toegestane maximum snelheid van 80 km/h. Op de Rijksweg N224 in Ederveen reden 29 van de ruim 1.700 gecontroleerde bestuurders harder dan de toegestane 80 km/h. In Lunteren werd de snelheid van passerende voertuigen op de Dorpsstraat zowel met de lasergun als de radar gecontroleerd. Van de 680 passanten reden er 44 harder dan de toegestane 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/h. Deze controle is in het kader van het project subjectieve onveiligheid gehouden. Een motorrijder die door de West-Veluwe Vallei surveilleerde, beboette ook nog drie bestuurders. Eenmaal voor kleven, éénmaal voor het in gebruik hebben van een radardetector en éénmaal voor een bestuurder die 115 km/h reed waar 80 km/h de maximum snelheid is.

Het Verkeershandhavingsteam houdt snelheidscontroles op 28 geselecteerde trajectwegen binnen en buiten de bebouwde kom. Op deze wegen gebeuren veel ongelukken met ernstige afloop. Uit onderzoek door de verkeersadviseurs van de politie Gelderland-Midden is gebleken dat de meeste veelal veroorzaakt worden door te hard rijden. Op basis van deze onderzoeken houdt het Verkeershandhavingsteam daarom verkeerscontroles. Echter met enige regelmaat wordt geklaagd over verkeersonveilige situaties, waar dit niet ondersteund wordt door objectieve cijfers zoals het aantal ongevallen. Daarom is het project subjectieve verkeersonveiligheid is gestart met als doel deze onveiligheid te verminderen.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 376 3241