Persberichten 25/10 ochtend

Regio 25-10-2005

Hillegom Mishandeling De politie heeft maandagavond, 24 oktober, twee mannen van 30 en 35 jaar uit Hillegom aangehouden nadat zij bewoners van een woning aan de Satelietbaan hadden lastiggevallen. De verdachten wilden bij de bewoners geld halen die één van hen nog te goed zou hebben. Bij de woning ontstond een conflict waarbij de bewoonster hardhandig de woning in werd geduwd. Door de duw liep de vrouw letsel op aan een elleboog. De verdachten werden in de woning aangehouden.

Hillegom/ Sassenheim Aanhouding winkeldieven De politie heeft op maandag 24 oktober, omstreeks 14.50 uur, drie jongens aangehouden nadat zij in een winkel aan de Hoofdstraat spullen gestolen hadden. De jongens van 14 jaar (2x) en 15 jaar, allen afkomstig uit Hillegom waren meerdere keren terug gegaan naar de winkel om telkens iets mee te pikken. Ze hadden onder andere snoep, deodorant en batterijen gestolen. Eén van de jongens werd gesnapt door het winkelpersoneel. Hij bekende samen met nog twee vrienden spullen uit de winkel te hebben gestolen. De andere twee werden later aangehouden en verhoord. De ouders zijn ingelicht en de jongens worden doorverwezen naar HALT. In Sassenheim werd op dezelfde dag, eveneens op de Hoofdstraat, een 49-jarige vrouw uit Sassenheim aangehouden. Zij werd betrapt in een winkel op het stelen van een trui. Zij werd door het winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw heeft de diefstal bekend. De politie heeft proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Leiden Aanhouding na winkeldiefstal Een 46-jarige vrouw uit Leiden pleegde op maandag 24 oktober, rond 18.00 uur, een winkeldiefstal bij een supermarkt aan het Diamantplein. De vrouw nam levensmiddelen ter waarde van ongeveer 20 euro mee zonder deze bij de kassa af te rekenen. De bedrijfsleider nam de vrouw mee en schakelde de politie in. De politie maakt tegen haar proces-verbaal op. In de loop van de avond werd zij weer op vrije voeten gesteld.

Leiden Aanhouding na aanbieding vals document Een 28-jarige in Frankrijk geboren man zonder bekende woon- of verblijfplaats in Nederland, probeerde maandagmiddag 24 oktober bij de Belastingdienst aan het Stationsplein met een vals of vervalst paspoort in het bezit te komen van een sofi-nummer. Hij werd aangehouden en is ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leiden Verkeersongeval Maandag 24 oktober even voor 20.30 uur vond op de Europaweg een verkeersongeval plaats. Een 64-jarige automobilist uit Zoetermeer stond stil op de busbaan in de richting van Leiden. De bestuurder keerde op het moment dat een 45-jarige automobilist uit Leiden hem voorbij reed. Een aanrijding was het gevolg waarbij de Zoetermeerder bekneld raakte in zijn auto. De Zoetermeerder werd met onder andere een beenbreuk overgebracht naar het LUMC. De politie moet de Zoetermeerder nog horen over de aanrijding.

Nieuwerkerk a/d IJssel Aanhouding na doorrijden na aanrijding De politie hield op maandagavond 24 oktober in zijn woning in Nieuwerkerk aan den IJssel een 45-jarige man aan. De man had, rond 21.10 uur, op de Bilzekruid met zijn auto een lichtmast omver gereden en was daarna doorgereden zonder het te melden. Een getuige belde de politie. Deze trof de man thuis aan. De politie maakt proces-verbaal op voor het doorrijden na aanrijding.

--- einde berichten ---