Programma Elektronische Provincies


Provinciale website Fryslân vernieuwd (24 oktober 2005)

Vandaag is de vernieuwde website van de provincie Fryslân on-line gegaan. Hiermee wil de provincie Friese burgers, bedrijven en andere doelgroepen nog beter bedienen met informatie en interactiemogelijkheden. Een nieuwe vormgeving en een aangepaste structuur vergemakkelijken het zoeken op de site. De bezoeker kan zijn weg vinden via verschillende ingangen, die zoveel mogelijk aansluiten bij hun zoekgedrag.

De hoofdrubrieken actueel, loket on-line, bestuur en politiek, over de organisatie en projecten en themas vormen de eerste ingang. Bij elke hoofdrubriek is een zogenaamde deurmat opgenomen waarin de meest geraadpleegde subrubrieken staan vermeld. In het loket on-line staan alle voor de doelgroepen relevante diensten en producten van de provincie, zoals rapporten, kaart- en cijfermateriaal en het milieualarmnummer.

Dossiers
Een nieuwe manier om alle beschikbare informatie over bepaalde onderwerpen in één oogopslag te raadplegen zijn de dossiers die op de homepage worden aangeboden. Verder is het zoeken naar informatie verbeterd en kan via de optie ga snel naar op de beginpagina direct een keuze gemaakt worden uit diverse andere onderwerpen.

Veel informatie, zoals persberichten en agendas van statenvergaderingen, is ook in het Fries beschikbaar. Daarnaast is algemene informatie over de provincie beschikbaar in het Engels, Duits, Frans en Chinees.

Sinds het begin van de website, in januari 1999 is het aantal bezoekers van de provinciale website bijna verviervoudigd. Bezochten in 1999 nog 43.000 mensen de site, in de eerste negen maanden van 2005 had de Friese site 162.000 bezoekers.