Politie Groningen

Persberichten dinsdag 25 oktober 2005

Provincie Groningen 25-10-2005 -

Groningen: twee automobilisten gewond door verkeersongeval Een 32-jarige automobilist en een 40-jarige automobiliste (beiden uit Groningen) zijn maandagmiddag op de Asingastraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 17-jarige jongen uit Groningen stak het zebrapad over bij de kruising en kreeg van een aantal automobilisten geen voorrang. De 32-jarige automobilist verleende wel voorrang, maar zijn achterligger, de 40-jarige automobiliste, zag dit te laat. Een kop-staart-aanrijding was het gevolg. De voetganger kon nog op tijd wegspringen van het zebrapad. De vrouw droeg vermoedelijk geen autogordel en is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De man had last van zijn nek en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. Beide voertuigen liepen flinke schade op en zijn afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: fietsster botst tegen geparkeerde auto
Een 17-jarige fietsster uit Groningen is maandagmiddag op de Nieuwe Ebbingestraat licht gewond geraakt, nadat zij achterop een geparkeerde auto botste. Omdat het regende, droeg zij een paraplu, maar die droeg ze te laag. Hierdoor zag ze de auto van een 43-jarige inwoner van Winsum niet en botste er tegenaan. De fietsster is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: man zonder rijbewijs aangehouden
Een 29-jarige Stadjer is maandagnacht op de Noorderhaven aangehouden omdat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Agenten zagen hem rijden, terwijl hij geen autogordel droeg. Bij controle bleek hij geen rijbewijs te hebben, de auto was niet APK-gekeurd en een dimlicht was kapot. Hierop werd hij meegenomen naar het bureau. Na verhoor mocht de man, met de nodige bonnen op zak, het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: automobilist raakt rijbewijs kwijt
Een 40-jarige automobilist uit Nieuw-Amsterdam moest maandagnacht op het Damsterdiep zijn rijbewijs inleveren. Agenten zagen de man rijden en bij controle van het kenteken, bleek dat de auto al geruime tijd niet APK-gekeurd is. Daarnaast moest het rijbewijs van de bestuurder worden ingenomen. De automobilist werd staandegehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een bekeuring, omdat zijn auto niet APK-gekeurd was. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietsster onder invloed
Een 21-jarige fietsster uit Groningen is maandagnacht op de Nieuwe Ebbingestraat aangehouden voor het fietsen onder invloed. De vrouw fietste agenten tegemoet die een verlichtingscontrole hielden in de Nieuwe Ebbingestraat. Omdat haar fiets niet verlicht was, werd ze staandegehouden. Hierbij liet ze haar fiets vallen en ze bleek wat onvast ter been te zijn. Bovendien had ze geen geldig
identiteitsbewijs op zak. En toen agenten haar om haar naam vroegen, gaf ze een valse naam op. Ze werd meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek ze 1,55 promille alcohol in haar bloed te hebben. Op het bureau kreeg ze uiteindelijk vier bekeuringen: het fietsen zonder verlichting, het fietsen onder invloed van alcohol, het opgeven van een valse naam en het niet kunnen tonen van een geldig
legitimatiebewijs. Vervolgens mocht ze het politiebureau weer verlaten.

Groningen: verlichtingscontrole
De politie heeft maandagnacht op de Noorderhaven in Groningen een verlichtingscontrole gehouden onder fietsers. In 18 gevallen bleek de verlichting onvoldoende te zijn. Zij kregen een bekeuring.

Groningen: automobilist onder invloed
De politie heeft maandagnacht op de Westersingel een 21-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Bij controle vermoedden de agenten dat de man had gedronken. Een blaastest op straat bevestigde dit. Op het politiebureau werd vervolgens vastgesteld dat de man 1,05 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht de man het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt man aan voor mishandeling
De politie heeft maandagnacht in de Papengang een 21-jarige man uit Zuidlaren aangehouden voor mishandeling. Een 20-jarige Stadjer kwam maandagnacht met een bebloed gezicht aangifte doen van mishandeling bij de balie van het politiebureau aan de Rademarkt. Hij verklaarde ruzie te hebben gehad in een café in de Peperstraat. Toen hij vervolgens naar buiten ging, werd hij in de Papengang mishandeld door verschillende personen. Agenten troffen korte tijd later, op aanwijzing van het slachtoffer, de verdachte aan op de Grote Markt. De 21-jarige inwoner van Zuidlaren werd meegenomen naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling.

Appingedam: dierenleed
De politie heeft gisteren met de Landelijke Inspectiedients Dieren in Appingedam een pony in beslag genomen. Het dier was geruime tijd niet gekapt waardoor de hoef tot aan het voorbeen was gekruld. De eigenaar, een 36-jarige inwoner van Appingedam, werd aangehouden nadat hij had geweigerd ook zijn andere dieren te laten onderzoeken. Op het politiebureau wilde hij bovendien geen verklaring afleggen.

Niebert/Meedhuizen: zonder rijbewijs
Twee automobilisten werden gisteren door de politie in de provincie betrapt op het rijden zonder rijbewijs. In Niebert kon een 29-jarige inwoner van de stad Groningen gistermiddag tijdens een controle geen geldig Nederlands rijbewijs laten zien. Wat de man wel toonde was een dagvaarding van de rechtbank omdat hij eerder al was betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Hetzelfde gold een 30-jarige Emmenaar die in Meedhuizen het roze papiertje niet kon laten zien. Ook hij was al eens vaker met het water voor de dokter geweest. Beide heren konden de autos laten staan.

Den Andel: pinpasdief aangehouden
De politie heeft gisteren in Amersfoort wegens belediging een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden die ook werd gezocht werd door de Groninger politie. De man wordt ervan verdacht in augustus de bankpas van een vrouw uit Den Andel te hebben gestolen en daarna 1250 euro te hebben gepind. Na de diefstal had hij de trein richting Zwolle genomen.