AutoRai

Kees van den Berg benoemd tot nieuwe directeur van Saab Nederland

(10/25/2005)
De heer C.H. (Kees) van den Berg is benoemd tot algemeen directeur van B.V. Auto Import Maatschappij A.I.M., de importeur van Saab in Nederland.
Met ingang van 1 december 2005 volgt hij de heer Pieter J.F. Gabriëls op die onlangs binnen Kroymans Corporation is aangesteld als Managing Director van Kroymans HUMMER Europe. Kees van den Berg treedt in dienst op een moment dat Saab voor het grootste modeloffensief in haar geschiedenis staat.

âDe nieuwe Saab 9-3 Sport Estate is zojuist op de Nederlandse markt verschenen, en de nieuwe Saab 9-5 en ook de opvallende Saab 9-7X SUV zullen nog dit jaar leverbaar zijn,â verklaart Van den Berg. âKortom, een dynamische periode met veel nieuwe modellen, en dus veel activiteiten bij de Saab-importeur en de Saab dealerorganisatie. Ik kijk er dan ook naar uit om snel aan de slag te gaan.â

Ervaring
Kees van den Berg is momenteel Marketing & Sales Director bij Pon Equipment Nederland B.V., voorheen Geveke B.V.

Hij heeft zijn opleiding Bedrijfseconomie genoten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, met als specialisatie Marketingmanagement. Van den Berg heeft zijn sporen ondanks zijn jonge leeftijd (41 jaar) de afgelopen vijftien jaar ruimschoots verdiend in de nationale en internationale automobielbranche, waarin hij diverse leidinggevende functies op het gebied van marketing en sales heeft bekleed. Zo was hij werkzaam bij Nissan France en Nissan Europe en maakte Van den Berg bij Ponâs Automobielhandel deel uit van het general management voor de marketing en verkoop van de Phaeton en Touareg in Nederland.

âDie ervaring met premium modellen zal mij zeker van pas komen bij een premium merk als Saab,â aldus Van den Berg. âHet merk gaat een uitdagende toekomst tegemoet. Niet alleen worden in 2005 drie nieuwe modelseries toegevoegd aan het leveringsprogramma, ook staat de komende vijf jaar ieder jaar model- of productwijzigingen op het programma. Mede daardoor, maar ook dankzij de uitbreiding van marktsegmenten waarin Saab vertegenwoordigd zal zijn, voorzie ik een fikse versterking van de aanwezigheid van Saab op de markt.â