Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

ANWB helpt verkeersproblemen oplossen

Chaos rondom scholen, sluipverkeer door de wijk of gevaarlijke kruispunten. Bekende problemen waar veel bewoners en ouders met jonge kinderen last van hebben. Verkeersveiligheid is een onderwerp dat veel ouders bezighoudt (67%). Met name voor ouders met jonge kinderen en ouders woonachtig in stedelijke gebieden is verkeersveiligheid een belangrijk onderwerp.

Hoe los je dit op? Wat kun je er aan doen? De handleiding "een veilige buurt"die vandaag op anwb.nl te vinden is, kan hierbij helpen. Deze handleiding biedt mogelijkheden om de verkeersveiligheid in de straat te verbeteren.

Door een simpel vraag en antwoord 'spel' wordt het probleem in kaart gebracht. Bovendien is er een grote hoeveelheid achtergrondinformatie beschikbaar waarmee bewoners het probleem verder kunnen doorgronden. De handleiding biedt informatie die voornamelijk is gericht op de verkeersveiligheid binnen de bebouwde kom, in de woonomgeving. Niet alleen hoe een technische oplossing te vinden is, maar ook hoe bewoners kwesties bij de gemeente onder de aandacht krijgen.

De webpagina's zijn voorzien van een WEGWIJZER die bewoners kunnen gebruiken indien deze snel van probleem naar oplossing willen. De oplossingen die deze website aanbiedt, zijn vooral bedoeld om een beeld te geven van wat er mogelijk is. Samen met de wegbeheerder kan dan bekeken worden of de gekozen oplossing ook daadwerkelijk toepasbaar is voor de betreffende straat of buurt.

Naast de mogelijke maatregelen geeft de site aanwijzingen en tips voor het vervolgtraject dat samen met de wegbeheerder doorlopen wordt om de oplossing ook daadwerkelijk in buurt of straat gerealiseerd te krijgen. Verder zijn er voorbeeldbrieven opgenomen hoe de gemeente te benaderen, tips voor het inschakelen van de media, aanwijzingen voor het meten van snelheid etc.

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)