Prins Bernhard Cultuurfonds


Ivo Opstelten nieuwe voorzitter Cultuurfonds

Amsterdam, 25 oktober 2005. Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft

mr. I.W. Opstelten benoemd als voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Hij volgt in die functie Elco Brinkman op. De benoeming gaat
1 januari 2006 in. Ivo Opstelten is burgemeester van Rotterdam.

Ivo Opstelten (Rotterdam, 1944) studeerde rechten in Leiden. In 1969 studeerde hij af in de publiekrechtelijke richting. Opstelten was burgemeester van Dalen, Doorn en Delfzijl en tussen 1987 en 1992 directeur- generaal voor Openbare Orde en Veiligheid bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1992 werd hij burgemeester van Utrecht. Sinds februari 1999 is hij burgemeester van Rotterdam.
Het - onbetaalde - voorzitterschap van het Prins Bernhard Cultuurfonds geldt voor de duur van vier jaar; herbenoeming met eenzelfde termijn is mogelijk.
Ivo Opstelten is al sinds zijn burgemeesterschap van Rotterdam zijdelings bij het Cultuurfonds betrokken: hij reikt elk jaar in november een van de drie prijzen (de Anna Blaman Prijs, de Hendrick Chabot Prijs en de Elly Ameling Prijs) van het Prins Bernhard Cultuurfonds Rotterdam uit. 'Ivo is een kundig bestuurder met een brede maatschappelijke belangstelling en een onafhankelijke visie. Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bij hem in goede handen,' aldus huidig voorzitter Elco Brinkman.

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds bestaat per 1 januari 2006 uit:
Mr. I.W. Opstelten (voorzitter), jhr. mr. S.E. Beelaerts van Blokland (vice- voorzitter), mr. J.Ch.L. Kuiper (penningmeester), prof. dr. J.Th.M. Bank, mr. J.E. Bauer, mw. drs. J.W.M. Buys, drs. C.G.A.A. Brekelmans, dr. H.J. van der Molen, M.J.M. van Rooy, drs. C.O.A. baron Schimmelpenninck van der Oije, drs. G.H.B. Verberg, mw. drs. J.H. Willinge en mw. drs. C. Wilson.




Prins Bernhard Cultuurfonds