Politie Gelderland-Midden

Arnhem - man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 25-10-2005 11:10:42

De Arnhemse politie heeft maandagavond in de wijk Plattenburg een 25-jarige man uit die stad aangehouden na een melding van huiselijk geweld. De Arnhemmer zou bij een ruzie zijn 29-jarige vriendin bij de keel hebben gegrepen en haar hardhandig van het bed hebben gegooid. Bij een poging de politie te waarschuwen zou de man de telefoon vernield hebben. Het slachtoffer was daarop de woning uitgevlucht en wist vanaf een ander adres alsnog de politie te waarschuwen. Agenten constateerden even later dat de vrouw enkele lichte verwondingen had opgelopen. Daarop togen zij naar de woning van het stel waar de 35-jarige werd aangehouden. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rheden - inbreker geeft zichzelf aan

Publicatiedatum: 25-10-2005 11:09:59

Een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagochtend aangehouden wegens inbraak in een woning in Rheden. De man meldde zich 's ochtends bij het politiebureau in Velp en verklaarde zondagmiddag te hebben ingebroken. De man had kennelijk wroeging gekregen. De politie was de man ook al op het spoor: bij de inbraak had hij onder andere een boek achtergelaten waarin zijn eigen naam stond. Door de bewoners van het pand was zondagavond aangifte gedaan nadat ze bij thuiskomst hadden ontdekt dat er was ingebroken. Een ruit aan de achterzijde was vernield en er bleek geluidsapparatuur te zijn verdwenen. De 31-jarige verdachte is ingesloten en wordt nader aan de tand gevoeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - hennepkwekerijen ontmanteld

Publicatiedatum: 25-10-2005 11:01:42

De Velpse politie heeft maandag in twee woningen in het centrum hennepkwekerijen ontmanteld. Een 35-jarige Arnhemmer werd daarbij aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een van de hennepkwekerijen in bedrijf te hebben gehad. Klachten van stankoverlast en anonieme tips waren voor de politie de aanleiding om een onderzoek in te stellen. Daarbij werden in één van de woningen, naast de gebruikelijke kwekerijbenodigdheden, ruim 300 hennepplanten aangetroffen. De spullen werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Volgens de politie wordt de opbrengst van de kwekerij geschat op 20.000 euro. Door het energiebedrijf is de stroommeter meegenomen omdat er sprake was van illegale stroomafname. Bij een naastgelegen woning werden ook ruimtes aangetroffen die waren ingericht als hennepkwekerij. Planten werden echter niet aangetroffen. De kwekerijapparatuur werd wel in beslag genomen en vernietigd. Ook in dit geval bleek sprake van illegale stroomafname en is de stroommeter meegenomen. De bewoner, een 34-jarige Velpenaar, is ontboden om een verklaring af te komen leggen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---