Stad Utrecht 11.15 uur

Utrecht 25-10-2005 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Veelpleger aangehouden

UTRECHT Op de Springweg werd dinsdag een man aangehouden voor diefstal van een fiets.

Omstreeks 02.45 uur kreeg de politie de melding dat een man een fiets had gestolen op de Springweg. Ter plaatse zagen agenten een verdachte die voldeed aan het signalement, een 40-jarige man uit Utrecht, lopen, waarop hij werd aangehouden voor de fietsendiefstal. De man bleek een veelpleger te zijn en werd ingesloten.

Diefstal uit woning

UTRECHT Op de Oudwijk werd maandagavond een man aangehouden voor bedreiging en poging inbraak.

Agenten kregen omstreeks 23.00 uur de melding dat een verdachte een ruit van een woning vernield zou hebben. Onderweg er naar toe gaf de meldkamer door dat getuigen achter de verdachte aan zaten in de richting van het van Alphenplein. Toen agenten bijna ter plaatse waren, werd doorgegeven dat de verdachte de getuige bedreigde met gereedschap. Ter plaatse werd de verdachte, een 42-jarige man uit Utrecht, aangehouden voor bedreiging en poging inbraak.

Op het politiebureau bleek dat de man nog gesignaleerd stond voor een bedreiging/mishandeling. Hij werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Diefstal uit auto

UTRECHT Op de Jan Pieterszoon Coenstraat werden maandagochtend twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht een autoruit te hebben ingeslagen.

Tijdens de surveillance werden agenten door een man omstreeks 11.15 uur aangesproken die vertelde dat hij zojuist twee knapen een autoruit had zien inslaan en dat ze er vandoor waren gegaan op één fiets in de richting van de Vleutenseweg. In de omgeving van het station troffen agenten de twee knapen, een 17-jarige en 18-jarige man beiden uit Utrecht, aan die voldeden aan het signalement. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Poging bedrijfsinbraak

UTRECHT Op de Plantage werden maandag twee verdachten aangehouden die verdacht worden van poging bedrijfsinbraak.

Agenten werden omstreeks 01.00 uur naar de achterzijde van een bedrijf aan de Plantage gezonden. Hier zou worden ingebroken. Ter plaatse hoorden ze dat de verdachten zich achter een busje verstopten. Hierop werden de verdachten, een 30-jarige man uit Helmond en een 38-jarige man uit Eindhoven, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Agenten troffen diverse inbrekerswerktuigen aan in de laadruimte van hun voertuig. Het voertuig en de gereedschappen werden in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Openlijk geweld in tram

UTRECHT Op de Europalaan werden maandagochtend twee mannen aangehouden voor belediging en openlijke geweldpleging.

Agenten werden omstreeks 10.45 uur gezonden naar de Europalaan. Hier zouden twee medewerkers van Connexxion problemen hebben met een tweetal personen in de tram. De twee verdachten bleken niet in het bezit te zijn van een geldig vervoersbewijs. Toen er naar hun identiteitsbewijs werd gevraagd, begonnen ze beledigende woorden uit te slaan en begonnen de medewerker te schoppen en te slaan. Beiden werden naar de grond gewerkt en onder controle gebracht en overgedragen aan de agenten. De verdachten, een 21-jarige uit Vianen en een 22-jarige man uit Utrecht, werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.