1e persbericht van dinsdag 25 oktober 2005

Eindhoven 25-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man opgepakt voor stelen van banden met velgen

De politie heeft dinsdagochtend rond 2.30 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Fransebaan. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor twee autobanden met velgen heeft gestolen van een auto die stond geparkeerd aan de Fransebaan. Dat was gezien door de eigenaar van de auto, die met een aantal familieleden achter de verdachte is aangegaan. Ze kregen hem even verderop te pakken, waarna de man aan de gewaarschuwde politie werd overgedragen. Hij had een velgslotsleutel bij zich. De banden met velgen werden in bosjes in de buurt teruggevonden. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachten van vernielen buitenspiegels aangehouden

Twee Eindhovenaren van 20 en 22 jaar zijn dinsdagochtend rond 1.45 uur door de politie aangehouden op de Jacob Catslaan. Bij de politie was de melding binnengekomen dat twee mannen daar in de buurt tegen de buitenspiegel van een auto hadden getrapt. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen ze de twee verdachten aan. Omdat ze aan het signalement van de daders voldeden, zijn ze aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Uit een onderzoek in de buurt bleek dat van zon 15 autos de buitenspiegels waren beschadigd. De eigenaren kunnen daarvan (via internet) aangifte bij de politie doen.

Eindhoven: Fietsendief opgepakt

De politie heeft maandag om 21.15 uur op de Piazza een 39-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man was kort daarvoor in de Lardinoisstraat door beveiligingspersoneel betrapt bij het stelen van een fiets. De man was ontkomen maar kon later aan de hand van zijn signalement worden aangehouden. De fiets was kennelijk al verkocht. De man, die een kleine hoeveelheid cocaïne in zijn bezit had, is de cel ingegaan.

Bladel: Dodelijk verkeersongeval

Dinsdag rond 2.15 uur is een 30-jarige man uit Reusel om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Rondweg in Bladel. De man verloor op de Rondweg de macht over het stuur en botste met zijn auto tegen een boom. Hij overleed ter plaatse.

Valkenswaard: Auto gestolen

Vanaf de Geenhoven is dinsdagochtend rond 1.00 uur een personenauto weggehaald. Het gaat om een grijze Volkswagen Golf type 4 (72-HD-RB). De eigenaar zag vanuit zijn woning zijn auto wegrijden maar kon niets meer doen.

Steensel: Geld weg bij inbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Genderdreef zijn een bankpasje en een paar honderd euro aan contant geld weggehaald. Dat gebeurde dinsdagochtend rond 3.30 uur. Van een achterdeur zijn aan de buitenkant de scharnierpennen weggehaald.

Geldrop: Auto weggehaald

Vanaf de Heuvel is tussen maandag 18.00 uur en dinsdag 6.30 uur een auto met een Duits kenteken weggehaald. Het gaat om een zilverkleurige Opel Corsa 1.2 (JLAS911).