Gemeente Oss


25/10/2005 - Naschoolse sport door leerlingen Hooghuis Lyceum Maandag 24 oktober zijn zo'n 70 leerlingen van basisscholen Pius X, Sterrebos en Hertogin Johanna van start gaan met naschoolse sportactiviteiten in sporthal De Ruivert en in de nieuwe sporthal van Het Maaslandcollege. Het bijzondere aan dit project is dat de sportactiviteiten worden georganiseerd en begeleid door derdejaars-leerlingen Sport, Dienstverlening en Veiligheid van het Hooghuis Lyceum. Dit in het kader van hun stage. Het project is een initiatief van de gemeente Oss/bureau Sportstimulering in samenwerking met het Hooghuis Lyceum locatie Oss-Zuid.

Organisatie
Turnen, atletiek, basketbal; deze en vele andere sport- en spelvormen komen allemaal aan bod tijdens het naschools sporten. De basisschoolleerlingen gaan op maandag- en/of donderdagmiddag na schooltijd sportief aan de slag. De derdejaars-leerlingen Sport, Dienstverlening en Veiligheid bedenken, ontwikkelen en organiseren de lessen elke week. Natuurlijk onder toezicht van professionele sportdocenten. Per les komen de basisschoolleerlingen bij vier verschillende activiteiten terecht. Na ongeveer 15 tot 20 minuten gaan zij een onderdeel verder. Iedere vier weken vindt er een uitbreiding in moeilijkheidsgraad binnen de activiteiten plaats. Deze opzet zorgt voor veel afwisseling per sport en per periode.

Uniek
De samenwerking tussen gemeente en Hooghuis Lyceum is uniek te noemen, omdat:

· leerlingen van de sportopleiding, in het kader van deze stage, nu al betrokken worden bij
sportstimuleringsprojecten binnen de gemeente Oss;
· leerlingen van het Hooghuis Lyceum optimaal voorbereid worden op een overstap van VMBO naar MBO ;
· door middel van het aanbieden van een extra aantrekkelijk en voordelig naschools sportaanbod, leerlingen gestimuleerd worden om meer te gaan sporten;
· het huidige aanbod van de school en de wijk versterkt wordt met sportieve activiteiten.

Vanwege het grote succes van afgelopen jaar, geven nu ook 4^e jaars leerlingen binnenschoolse gymles op de basisscholen Pius X en Sterrebos.

Informatie
Wilt u graag meer informatie of heeft u nog vragen of opmerkingen, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Oss/bureau Sportstimulering, T. de Louw of T. van de Coevering, telefoon 629 714 of met het Hooghuis Lyceum locatie Oss-Zuid, F. Brocks, telefoon 696 704.