Gemeente Sluis

kernbezoek aan Groede

PERSBERICHT - 25 oktober 2005

COLLEGE BRENGT KERNBEZOEK AAN GROEDE

De burgemeester en wethouders brengen op dinsdag 25 oktober een kernbezoek aan Groede. s Middags staat een rondwandeling door het hertenpark op het programma, gevolgd door een bezoek aan de Nederlands Hervormde Kerk. s Avonds overlegt het college eerst met de dorpsraad in MFC t Torentje. Daarna is er vanaf 20.15 uur een gesprek met de inwoners in Brasserie De Drie Koningen.

Het kernbezoek is onderdeel van het kernenbeleid van de gemeente. Het kernenbeleid is gericht op het behoud en de verbetering van de leefbaarheid in de kernen. Het uitgangspunt is om de plaatselijke bevolking zo veel mogelijk te betrekken bij alle plannen die voor de dorpen worden gemaakt. Daarnaast wil het college op de hoogte blijven van wat leeft in de kernen. Een goed contact met de inwoners is dus erg belangrijk.

Het college bezoekt iedere kern éénmaal in de twee jaar. In het jaar waarin er geen kernbezoek is, wordt de dorpsraad op het gemeentehuis uitgenodigd voor overleg. Groede is de zevende kern die dit jaar door het college wordt bezocht. Op maandag 7 november vindt het laatste bezoek van 2005 plaats, aan de kern Sluis.

---

Noot voor de pers:
Het eerste deel van het programma is besloten. U wordt van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij het overleg met de inwoners vanaf 20.15 uur in Brasserie De Drie Koningen aan de Markt.

Voor nadere inlichtingen:


* Gemeente Sluis, Voorlichting, 0117 - 457 123