Gemeente Vlieland

nummering "Uit het kastje"
De vorige editie van "Uit het kastje" heeft per abuis nummer 42 gekregen, dit had 41 moeten zijn. "Uit het kastje" nr. 41 is dus niet verschenen. Deze editie is doorgenummerd met nr . 43 en we verwachten dan ook dat de volgende editie nr. 44 zal krijgen.

monumentenwet
Ingevolge artikel 14a van de Monumentenwet ligt vanaf 24 oktober 2005 zes weken ter inzage, de aanvraag met conceptbesluit en de diverse adviezen voor het verbouwen van het perceel Dorpsstraat 147. Binnen deze termijn kan een ieder tegen het
conceptbesluit zienswijzen indienen. Dit dient gemotiveerd te gebeuren bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland.
Inlichtingen kunt u verkrijgen bij mevr. B.Verheij van de afdeling Ruimtelijke Ordening, telefoon 0562-452719

ontwerp-bestemmingsplan Oosterseveld
Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland maken bekend dat voor het gebied van de haven en het bedrijventerrein het ontwerp-bestemmingsplan Oosterseveld is opgesteld. Het ontwerp-bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen ingevolge artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening met ingang van 24 oktober 2005 gedurende zes weken tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage op de afdeling Ruimtelijke Ordening in het gemeentehuis. Desgevraagd kan dit op afspraak buiten deze tijden. Afspraken hiervoor kunt u telefonisch maken met mevr. B.Verheij,
tel. 0562-452719.
Met het bestemmingsplan wordt beoogd een herstructurering en vergroting van de haven en het bedrijventerrein. De vergroting van de haven is nodig voor het maken van een boxensysteem in het kader van de veiligheid in de haven.
De vergroting van het bedrijventerrein in de oostelijke richting is voor een kleine uitbreiding voor nieuwvestiging en voor de verandering van de ontsluiting.
Gedurende de hierboven genoemde termijn van terinzageligging kan een ieder schriftelijk zienswijzen indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met mevrouw Verheij. Het ontwerp-bestemmingsplan staat ook op de website van de gemeente Vlieland, onder algemeen / plannen en projecten.

Los van deze procedure ligt ook ter informatie het aangepaste beeldkwaliteitsplan voor het Oosterseveld. Dit beeldkwaliteitsplan zal bij de komende evaluatie van de welstandsnota (begin 2006) in de welstandsnota worden opgenomen. De welstandsnota zal na behandeling in de raadscommissie ter inzage gelegd.

oproep
In augustus heeft overleg plaatsgevonden met horecaondernemers, politie en gemeente over de vraag hoe de overlast 's nachts, door uitgaanspubliek, mogelijk beperkt zou kunnen worden. Dit heeft toen geleid tot samenwerking tussen politie en horecaondernemers om het uitgaanspubliek, na sluiting om 02.00 uur, snel en effectief te begeleiden bij het verlaten van de omgeving van de Dorpsstraat, Lutinelaan en omgeving speeltuin- en havengebied. Door mij is toen toegezegd dat in het najaar overleg zou worden gepleegd met de horecaondernemers, Koninklijke Horeca Nederland en de afdeling Vlieland, politie, directie camping Stortemelk en de gemeente.
Overleg om de gang van zaken in het afgelopen seizoen te evalueren en in gezamenlijkheid te komen tot een voorstel voor het mogelijk te voeren horecabeleid in 2006.
Aangezien het te voeren horecabeleid ook van invloed is op de woonomgeving van u als burgers, is het belangrijk dat ook u daarin uw stem laat horen.
Het is de bedoeling dat dit gebeurt via een bewonerscommissie, die regelmatig aan het horecaoverleg mee kan doen.
Wij hebben de heer J.P. Deen bereid gevonden het voorzitterschap en de samenstelling van de bewonerscommissie op zich te nemen. Ik roep bewoners op, specifiek vanuit de gebieden die het meest geconfronteerd worden door overlast als gevolg van het uitgaanspubliek zoals Dorpsstraat, Lutinelaan, omgeving speeltuin en havengebied, zich aan te melden als mogelijk lid van de bewonerscommissie. U kunt zich aanmelden bij de heer Deen, telefonisch via 0562-451463 of schriftelijk op zijn adres: Dorpsstraat 73.
Ik verzoek u om u voor 1 november 2005 aan te melden. De heer Deen zal dan uit de aanmeldingen een bewonerscommissie samenstellen die, middels een vertegenwoordiging, aan het geplande overleg in de tweede helft van november kan deelnemen.

Baukje Galama
Burgemeester

agenda
zaterdag 22 oktober
Optreden Pad van 4 in de kerk, aanvang 20.30 uur. maandag 24 oktober
Optreden Vlielander Zeemanskoor in de kerk, aanvang 20.30 uur. woensdag 26 oktober.
Lampionoptocht met de fanfare vertrek vanaf het Kerkplein om 19.00 uur.
Concert bij kaarslicht in de kerk, aanvang 20.30 uur.

bevolkingsonderzoek baarmoeder-halskanker
Elk jaar wordt in Nederland bij ongeveer 700 vrouwen baarmoederhalskanker vastgesteld.
Baarmoederhalskanker komt voor bij vrouwen van alle leeftijden, maar het meest bij vrouwen van 30 t/m 60 jaar. Daarom wordt voor vrouwen van deze leeftijdsgroep het bevolkingsonderzoek georganiseerd. Wie worden uitgenodigd?
Alle vrouwen van 30 t/m 60 jaar ontvangen eenmaal in de vijf jaar een uitnodiging van GGD Fryslân voor deelname aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. Dit onderzoek is van belang om baarmoederhalskanker in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen. Vroege ontdekking vergroot de kans op genezing aanzienlijk. De persoonsgegevens voor de uitnodiging zijn afkomstig van de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA). Zodra een vrouw zich inschrijft in een gemeente, worden de persoonsgegevens in deze administratie opgenomen. GGD Fryslân heeft toestemming om deze gegevens te gebruiken voor de uitnodiging.
Onderzoek.
Het onderzoek gebeurt door middel van het zogenaamde uitstrijkje. Dit wordt gemaakt door uw huisarts of de assistente. De uitslag van het uitstrijkje is een momentopname. Het is geen garantie dat alles tot het volgende uitstrijkje in orde zal blijven. Ga daarom altijd naar uw huisarts als u tussendoor klachten krijgt.
Het laten maken van een uitstrijkje voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker is voor alle uitgenodigde vrouwen gratis. U moet dan wel het laboratoriumformulier, dat u is toegezonden, meenemen naar uw huisarts.
Planning.
De komende weken (24 oktober t/m 2 december 2005) krijgen vrouwen geboren in 1960 een brief van GGD Fryslân, waarin zij worden uitgenodigd mee te doen aan het bevolkingsonderzoek naar baarmoeder-halskanker. Ontvangt u deze weken géén uitnodiging, dan kunt u contact opnemen met onderstaand telefoonnummer. In de afgelopen maanden (mei/juni) hebben vrouwen geboren in 1965 een brief ontvangen om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek. Hebt u daar nog geen gehoor aan gegeven, dan kunt u alsnog naar uw huisarts gaan om een uitstrijkje te laten maken in het kader van het bevolkingsonderzoek.
Neemt u dan wel de uitnodigingsbrief mee. Als u deze brief niet meer hebt, kunt u contact opnemen met onderstaand telefoonnummer. informatie.
Voor meer informatie kunt u bellen met de informatielijn bevolkingsonderzoek van GGD Fryslân: 058-233 43 64 (werkdagen van 9.00
-10.00 uur)
Zie ook de website van GGD Fryslân:

politieberichten Vlieland

Op zaterdag 15- en zondag 16 oktober jl. heeft de politie een tweetal aangiften opgenomen terzake vernieling. Op de Korenmansweg zijn ter hoogte van het 'bootjesterrein' een vijftal aanhangwagens vernield.

De schade aan de aanhangwagens betrof: kapotte lichten, stekkers, oplooprem, koppelingen, spatbord en een compleet omgebogen wiel. Bij één aanhangwagen trof de politie een bandenspoor aan. Het vermoeden bestaat, dat er bij de vernielingen mede gebruik is gemaakt van een motorvoertuig.

De vernielingen moeten hebben plaatsgevonden tussen donderdag 13 - en zaterdag 16 oktober 2005. De politie heeft de zaak in onderzoek en doet een oproep aan eventuele getuigen zich te melden. Dit kan zowel aan het bureau als telefonisch.

Kennismaking met de nieuwe politiemedewerkers team Vlieland Per 1 oktober jl. zijn twee nieuwe politiemedewerkers voor het team Vlieland begonnen met hun werkzaamheden op het eiland. Dit zijn Gerrit Hilverink en Renze Brandsma. Zij zullen de komende jaren werkzaam zijn op Vlieland.
Op zaterdag 19 november a.s. tussen 10.00 - 12.00 uur worden de inwoners van Vlieland in de gelegenheid gesteld nader kennis te maken met de nieuwe politiemedewerkers en hun partners. Deze kennismakingsbijeenkomst vindt plaats op het politiebureau aan de Lutinelaan 5 te Vlieland.
U bent van harte welkom.
Noteert u deze datum alvast in uw agenda!

ingekomen vergunningaanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvragen om vergunning zijn ingekomen:
aanlegvergunning

·Strandhotel Vlieland B.V., voor het plaatsen van betonschermen en steltonplaten op het perceel nabij Badweg 3 achter het strandpaviljoen

't Badhuys (ingekomen 18 oktober 2005).
lichte bouwvergunning

·U.M.C.G. Ambulancezorg, voor het plaatsen van een (reclame)zuil op het perceel Berkenlaan 13a (ingekomen 19 oktober 2005). reguliere bouwvergunning

·De heer J.J. de Vries, voor de uitbreiding van een zomerwoning op het perceel Duinkersoord 130 (ingekomen 19 oktober 2005). sloopvergunning

·De heer J.D.A. den Tonkelaar, voor het slopen van een zomerwoning op het perceel Duinkersoord 72 (ingekomen 17 oktober 2005). Nadere informatie kunt u verkrijgen op het gemeentehuis bij: Ruimtelijke Ordening: mevrouw B. Verheij
Bouw- en woningtoezicht: mevrouw J. van der Wal telefoon: 0562-452719.