Time : 11:56:15 AM
Date : Tuesday, October 25, 2005
Sender Name: Ashlar-Vellum

Ashlar-Vellum wint inbreuk op copyright rechtzaak van Disaro Benelux, BV

20 October, 2005, Austin, Texas, U.S.A.

Ashlar-Vellum kondigt vandaag haar laatste overwinning aan in de aangespannen zaak tegen Disaro Benelux bv, het voormalige Vellum Benelux bv, omtrend de inbreuk op het copyright van het merkrecht en de software van Ashlar-Vellum.
Alle claims van Ashlar-Vellum werden door de rechtbank in Arnhem toegewezen.

De rechtbank bepaalde dat Disaro niet alleen inbreuk heeft gemaakt op het merkrecht van Ashlar-Vellum maar ook inbreuk heeft gemaakt op het copyright van de software. Het gaat hierbij om het product Vellum Pro wat enige jaren door Disaro in de Benelux is verkocht. Disaro is veroordeelt to de betaling van de kosten van de rechtsgang en het betalen de geleden schade nog te bepalen in de komende procedure.

Robert Bou, directeur-eigenaar van Ashlar Vellum;" Wij zijn erg blij met deze uitspraak, dit zal invloed hebben over de hele wereld waar wij gelijksoortige rechtzaken voeren in Duitsland en Japan op dit moment. Een overwinning als deze zal zeker meewegen in de overige copyright zaken die we in andere landen voeren".

Ashlar-Vellum zal doorgaan met het claimen van hun intellectuele rechten op merknaam en logo's maar ook op hun software over de gehele wereld.

Opgericht in 1988, Ashlar Incorporated is leidend leverancier van precisie CAD en 3d modelling software voor het automatiseren en het vereenvoudigen van ontwerpprocessen voor werktekenaars, ontwerpers, architecten en werktuigbouwkundingen zowel op het Apple als op het Windows platform.

Nederlandstalig contact:
Bert Lonsain
Ashlar-Vellum Benelux

+31 20 5091415
info@designerelements.com

US English-speaking contact:
Shane Walker
Ashlar-Vellum

+1 800 877 2745
shane.walker@ashlar.com