Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaar - tweetal gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 25-10-2005 13:18:10

Een 69-jarige automobiliste uit Valburg en haar medepassagier, een 72-jarige Arnhemmer, zijn maandag in Zevenaar gewond geraakt na een aanrijding. Het gebeurde omstreeks 19.15 uur op het kruispunt van de Doesburgseweg met 't Hekke. De Valburgse reed over de Doesburgseweg en had per ongeluk haar richtingaanwijzer aan staan. Vlak voor de kruising werd ze hierop attent gemaakt door haar medepassagier, waarop ze de richtingaanwijzer uitschakelde. Op dat moment reed er een 61-jarige automobilist uit Zevenaar achter haar. Hij verklaarde later dat hij in de veronderstelling was dat de vrouw rechtsaf 't Hekke op zou rijden. Daardoor trok hij op waarna hij achterop de auto van de Valburgse botste. De Zevenaarder raakte niet gewond. Beide auto's liepen wel schade op en werden afgesleept. De vrouw had last van haar borststreek en de man had een hoofdwond en een snee in zijn hand. Ze zijn overgebracht naar het Streekziekenhuis in Zevenaar.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Driel - vrouw (83) slachtoffer van brutale scharensliep
Publicatiedatum: 25-10-2005 13:17:11

Een 83-jarige inwoonster van Driel is maandagochtend het slachtoffer geworden van een brutale scharensliep. De man wist een tiental euro's van het slachtoffer te ontfutselen. Het slachtoffer kreeg in de ochtenduren bezoek van een man die zich uitgaf voor scharensliep. De vrouw wilde echter niet ingaan op de diensten die de man aanbod omdat ze de prijs te hoog vond. Desondanks zag de man kans enkele messen mee te nemen. Bij terugkomst wilde hij geld zien. Toen de vrouw zich door de manier van doen van de man bewogen voelde haar portemonnee te pakken zou hij haar geld uit handen hebben gegrist en er vandoor zijn gegaan. Volgens het slachtoffer zou het gaan om een blanke man van tussen de 50 en 60 jaar met een rood hemd en verder een verzorgd uiterlijk. De politie waarschuwt alert te zijn op dit soort praktijken: ga liever niet in op dit soort voorstellen of maak vooraf een duidelijke prijsafspraak. Bij twijfel waarschuwt u direct de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - Arnhemmer (16) aangehouden wegens mishandeling
Publicatiedatum: 25-10-2005 13:15:10

De politie heeft maandag op de Aamsestraat in Elst een 16-jarige jongen uit Arnhem aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie kreeg omstreeks 15.15 uur een melding binnen van een vechtpartij op straat. Toen agenten even later daar aankwamen ze geen vechtpartij meer aan. Wel zagen ze in de buurt een jongen lopen met een bebloed gezicht. Het bleek de 16-jarige Arnhemmer te zijn. Die verklaarde dat hij zojuist betrokken was geweest bij een vechtpartij. Daarbij zou hij een 15-jarige Elstenaar hebben geslagen. De Elstenaar werd even later ook aangetroffen. Hij bevestigde het verhaal van de Arnhemmer maar zou daarbij ook terug geslagen hebben. De twee zouden ruzie hebben gekregen om een meisje. De Arnhemmer zou daarbij de Elstenaar hebben opgezocht om hem klappen te geven, aldus zijn verklaring. De Arnhemmer is na verhoor vrijgelaten. De politie onderzoekt de zaak verder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - Arnhemse licht gewond na verkeersongeval
Publicatiedatum: 25-10-2005 13:13:59

Een 23-jarige vrouw uit Arnhem is maandagmiddag op het kruispunt van de Pascalweg met de Nijverheidsweg in Elst licht gewond geraakt na een verkeersongeval. Dat gebeurde omstreeks 16.45 uur toen een 21-jarige automobiliste uit Nijmegen over de Nijverheidsweg reed. Daarbij zou ze op het kruispunt geen voorrang hebben verleend hebben aan de haar van rechts komende Arnhemse. Beide auto's raakten aan de voorzijde beschadigd en werden afgesleept. Het slachtoffer werd ter plekke door ambulancepersoneel behandeld vanwege lichte rug- en nekklachten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden