FNV Bondgenoten bereikt principeakkoord CAO Tandtechniek

Fnv bondgenoten

Vanmiddag heeft FNV Bondgenoten een principeakkoord bereikt met werkgevers uit de tandtechniekbranche. De CAO die ingaat op 1 juli 2005 heeft een looptijd van één jaar en wordt aan de leden ter instemming voorgelegd.

Met terugwerkende kracht krijgen werknemers in de tandtechniek een structurele loonsverhoging van 1%. In het tweede ziektejaar krijgen de werknemers een aanvulling tot 100%, mits zij zich houden aan het reïntegratieplan. Daarnaast wordt per 1 januari 2006 eenmalig 250 euro uitgekeerd als tegemoetkoming in de gestegen ziektekosten. Voor wat betreft het pensioen is de fiscale ruimte optimaal benut waardoor 50-plussers er niet op achteruit gaan.

'De afgelopen drie jaar hebben werknemers uit deze branche hun steentje bijgedragen en je ziet nu dat de balans terecht een keer doorslaat naar de werknemers. Gezien de marktomstandigheden en de ontwikkelingen is het bereikte principeakkoord absoluut niet slecht,' aldus Adem Akdeniz, bestuurder FNV Bondgenoten en namens de bonden hoofdonderhandelaar.

De CAO Tandtechniek geldt voor circa 4500 mensen. Het gaat om onder meer tandheelkundigen en mensen die in tandtechnische laboratoria werkzaam zijn en die kunstgebitten, bruggen en dergelijke maken.