Gemeente Arnhem

80 Gehandicapten parkeerplaatsen in Arnhemse Binnenstad

In de Arnhemse binnenstad zijn 80 (inclusief de plaatsen in de parkeergarages) gehandicapten parkeerplaatsen. De hoogste concentratie is sinds kort op het Gele Rijdersplein te vinden. Daar zijn 14 gratis gehandicapten parkeerplaatsen. De landelijke richtlijn is dat er één gehandicapten parkeerplaats per 50 betaalde parkeerplaatsen moet zijn. In de Arnhemse binnenstad zijn 3410 (inclusief de 2120 plaatsen in de parkeergarages) betaalde parkeerplaatsen. Met de 80 gehandicapten parkeerplaatsen in de binnenstad voldoet Arnhem hiermee ruim aan de landelijke richtlijn.

De gemeente Arnhem wilde vóór 2006 het aantal algemene gehandicapten parkeerplaatsen in de binnenstad uitbreiden en de kwaliteit van de plaatsen verbeteren. Vorige maand zijn er op het Gele Rijdersplein 10 gratis gehandicapten parkeerplaatsen dicht bij de kern van het winkelcentrum bijgekomen. Daarmee voldoet Arnhem niet alleen aan de landelijke richtlijn, maar is ook de kwaliteit van de plaatsen rondom het winkelcentrum verbeterd. Er zijn nu 68 gratis gehandicapten parkeerplaatsen in de binnenstad en 12 betaalde gehandicapten parkeerplaatsen in de parkeergarages Centraal en Musis. In Arnhem hebben 2200 bewoners een gehandicapten parkeervergunning.

De afdeling Verkeer van de dienst Stadsontwikkeling overlegt 5 keer per jaar met de Gehandicaptenraad Arnhem en de dienst Stadsbeheer over de toegankelijkheid van de openbare ruimte voor gehandicapten. De toegankelijkheid van de binnenstad is een vast onderdeel van dit overleg.

25-10-2005