Gemeente Arnhem

Verkeersregelkasten weer in oude kleur
De verkeersregelkasten van de gemeente Arnhem komen er weer in de oude kleur bij te staan. Dat hebben de gemeente Arnhem en Piet van Leeuwen in goed onderling overleg besloten. De verkeersregelkasten, die marron rood overgeschilderd zijn in de omgeving van de John Frostbrug, worden eerdaags weer onopvallend, in het straatbeeld wegvallend, grijs.

Het beleid van de gemeente Arnhem is al haar gemeentelijke verkeerskasten van licht grijze kwaliteitsverf met een anti graffiti coating voorzien. Licht geschilderde kasten vallen minder snel op in de omgeving waarin zij geplaatst zijn; ook loopt de temperatuur in de kasten minder snel op bij een lichte kastkleur wat de apparatuur ten goede komt. De anti graffiti coating daar bovenop moet er voor zorgen dat graffiti snel verwijderd kan worden.

Afgesproken is ook dat de gemeente strikter dan tot nu toe haar anti-graffiti-beleid zal uitvoeren. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de grootste wens van Piet van Leeuwen ten aanzien van het tegengaan van aanstootgevende teksten in het straatbeeld van de Arnhemse binnenstad en de omgeving van de John Frostbrug. Piet van Leeuwen is voorzitter van de stichting Slag om Arnhem.

25-10-2005