Gemeente Albrandswaard


Samenwerkingsovereenkomst Kasteeltuin ondertekend


Albrandswaard maandag 24 oktober is door het college van Albrandswaard en Bouwfonds MAB Ontwikkeling de samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze ondertekening markeert de bevestiging van de samenwerking, zoals voortkomt uit de in 2003 uitgeschreven prijsvraag voor realisatie van een sportveldencomplex, ecologische zone en de bouw van een aantal woningen.

De samenwerkingsovereenkomst beslaat twee onderdelen, De Kasteeltuin en het nieuwe sportcomplex Polder Albrandswaard.

Op de plek van de huidige voetbalvelden in Poortugaal, komt De Kasteeltuin van Poortugaal, een plan dat bestaat uit circa 135 woningen.

Er wordt in dit plan veel aandacht besteed aan een prettig woonmilieu. Naast het bestaande groen wordt extra groen aangelegd met waterpartijen, waarin wandel- en fietspaden zijn voorzien.

Het nieuw aan te leggen sportcomplex Polder Albrandswaard krijgt zes natuurgrasvelden, twee kunstgrasvelden, de nodige clubaccommodatie en een eigen parkeerterrein. Tussen het sportcomplex en de bestaande bebouwing aan de Schroeder v.d. Kolklaan, wordt een ecologische zone aangelegd, wat de omgeving van het sportcomplex een meerwaarde geeft.