Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


25 oktober 2005


Zutphen - Lantaarnpaal omver gereden

Een 19-jarige Zutphenaar is maandagavond rond 20.40 uur op de Gerard Doustraat tegen een lantaarnpaal gebotst. Hierbij raakte de auto dusdanig beschadigd dat deze moest worden weggesleept. De lantaarnpaal is door botsing totaal uit de grond gerukt. De jongeman had problemen de auto aan de praat te houden, omdat hij nog maar weinig benzine had. Opeens gaf hij waarschijnlijk te veel gas, waardoor de auto slipte en uiteindelijk tegen de lantaarnpaal botste. De Zutphenaar bleef ongedeerd.


Twello - Vernielingen op bouwterrein

Op een bouwterrein aan de Weteringstraat werden afgelopen weekend enkele vernielingen aangericht. Men is waarschijnlijk over het afgesloten hek geklommen om op het terrein te komen. De cabine van een hoogwerker werd opengebroken. Weggenomen werden onder andere een zwaailicht, antenne en een gereedschapskist met inhoud.
Verder werden een schaftkeet en de in aanbouw zijnde hal besmeurd met graffity. De politie is een onderzoek gestart.


Joppe/Warnsveld - 226 bestuurders rijden te hard

Agenten hebben maandagmorgen bij een controle op de Lochemseweg in Joppe 46 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 300 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88km. Er is hier 60 km toegestaan.

Bij een controle maandagmorgen op de Rijksstraatweg in Warnsveld werden 180 van de 2300 gecontroleerde bestuurders betrapt op te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km. Er is hier 50 km toegestaan.

Deze bestuurders krijgen een boete.


Zutphen - Portemonnee weggenomen

Van een 72-jarige Zutphense werd vanmorgen (di) rond 09.40 uur een tas met daarin de portemonnee en een bril weggenomen. Dit moet gebeurd zijn tussen de Schupstoel en Oude Wand. De portemonnee zat in de fietstas De vrouw stak met de fiets aan de hand vanaf de Schupstoel, de Beukerstraat over de Oude Wand in. De vrouw is net na de wegwerkzaamheden op de Oude Wand weer op de fiets gestapt. In de buurt van de wegwerkzaamheden was een groep jongeren langs de vrouw gefietst. Mogelijk dat zij iets gezien hebben. De politie vraagt getuigen contact op te nemen met de politie.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting:
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --