Politie Zuid-Holland-Zuid

25/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

25-10-2005 - Persberichten District I

WONINGINBRAAK
ZWIJNDRECHT- Onbekenden hebben in de nacht van zondag 23 oktober op maandag 24 oktober 2005 ingebroken in twee woningen aan de Handelstraat. Bij beide woningen zijn de inbrekers via de achterdeur binnengekomen. Zij namen onder meer een digitale camera, geld, portemonnees met pasjes, papieren en rijbewijzen mee. De Technische Recherche doet onderzoek.

DRUGSACTIE
DORDRECHT- Tijdens een doorzoeking van een woning in de Potgieterstraat zijn 25 bolletjes cocaïne en twee pistolen aangetroffen. In totaal heeft de politie zes personen uit Dordrecht aangehouden. Hiervan zijn er drie, een meisje van 14 jaar en een 23 en 26-jarige man in verzekering gesteld. De anderen verdachten zijn heengezonden.

AANHOUDING
DORDRECHT- Op maandag 24 oktober omstreeks 12.00 uur is een 60-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. De man gedroeg zich lastig op het Stationsplein. De man bleek nog een boete open te hebben staan. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

INBREKER AANGEHOUDEN
ZWIJNDRECHT- De politie heeft op maandag 24 oktober een 18-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden. De man wordt ervan verdacht een inbraak te hebben gepleegd bij een organisatie aan de Rotterdamseweg. Bij de inbraak die op 21 oktober plaats vond, werd een laptop, een computer en een telefoon ontvreemd. De verdachte is in verzekering gesteld.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT- De politie heeft op maandagmiddag een 19-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden. Dit gebeurde op het Statenplein. De vrouw had voor een bedrag van 150 euro aan kleding gestolen. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau. Zij is met een dagvaarding heengezonden.

ONGEVAL
HENDRIK-IDO-AMBACHT- Op maandagmiddag omstreeks 16.00 uur heeft er aan de Graaf Willemlaan een aanrijding plaats gevonden tussen een bromfiets en een taxibusje. De bestuurder van de bromfiets en zijn passagier raakten als gevolg van de botsing gewond. Vermoedelijk hebben ze beiden een gebroken been. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

BEKENTENIS NA 1 JAAR
DORDRECHT- Een 29-jarige man zonder vaste woon of verblijfsplaats heeft zich op maandag 24 oktober vrijwillig gemeld op het politiebureau in Dordrecht. De man bekende hier dat hij eind vorig jaar betrokken is geweest bij twee ramkraken in de gemeente Lunteren. De man is buiten heterdaad aangehouden en ingesloten. Hij is overgedragen aan het politiekorps Gelderland-Midden.

MAN AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Op maandag 24 oktober heeft de politie een 36-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Dit gebeurde op grond van de Wet Wapens en Munitie. De politie trof in de woning van de man een vuurwapen en een doosje met patronen aan. Dit is in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld.

FIETSER AANGEREDEN
DORDRECHT- Op de Brouwersdijk is op maandagmiddag 24 oktober een 62-jarige fietser uit Zwijndrecht aangereden door een personenauto. De 32-jarige bestuurder van deze auto kwam vanaf de Jacob Marisstraat en wilde de Genestetsraat op rijden. Hij zag hierbij de fietser over het hoofd. De fietser kwam ten val. Toevallig passeerde een ambulance waardoor het slachtoffer snel eerste hulp verleend kon worden.

VERLICHTINGSCONTROLE
DORDRECHT- Op maandagavond 24 oktober heeft de politie een verlichtingscontrole gehouden aan de P.A. de Genestetsraat. Er werden 24 mensen bekeurd: 22 wegens het niet voeren van de juiste verlichting, twee personen wegens het niet kunnen tonen van een geldig bromfietscertificaat en 1 persoon wegens het rijden door rood licht.