Gemeente Nijmegen

Prijs 3.000 zaalvoetbal Raadscup 2005 naar stichting Moria en Chabbab Hees

De Nijmeegse Gemeenteraad reikt op 24 oktober een gift van 2.500,- uit aan het bestuur van de stichting Moria en geeft een bedrag van 500,- aan de Marokkaanse jongeren uit Heseveld Chabbab. Dit bedrag is in september van dit jaar door een zaalvoetbalteam van de Nijmeegse gemeenteraad in Rotterdam gewonnen op het allereerste Raadscuptoernooi 2005. De gift aan Moria wordt vanmiddag rond 15.00 uur uitgereikt door de raadsleden Richard Preijers (CDA), Rutger Zwart (PvdA) en Alard Beck (PvdA) bij de opening van hun nieuwe pand aan de Louiseweg 12.

Aan het winnen van de prijs van 3.000,- was de voorwaarde verbonden dat dit ten goede zou komen aan een goed doel. Aan de Raadscup 2005 namen raadsleden deel van de gemeenteraad van Dordrecht, Groningen, Den Haag, Nijmegen, Utrecht, Westland en Rotterdam. Het toernooi was een initiatief van het Rotterdamse raadslid Metin Çelik.

De stichting Moria zet zich in voor de opvang en begeleiding van ex-gedetineerde jongvolwassenen, zodat zij weer kunnen deelnemen aan het maatschappelijk leven, zonder opnieuw terug te vallen in criminaliteit. De stichting Moria is gekozen omdat Moria zich sterk maakt voor de deelname van een kwetsbare groep aan de samenleving. De Nijmeegse gemeenteraad vindt dat alle groepen van de samenleving moeten kunnen deelnemen aan de samenleving. Het geld dient door Moria ingezet te worden voor de invuling van vrije tijdsbesteding van de jongvolwassenen waarbij onder andere gedacht kan worden aan sport. Chabbab Hees is verkozen omdat deze organisatie zich al geruime tijd op sportieve wijze inzet voor Marokkaanse jongeren van verschillende wijken van Nijmegen.