Ingezonden persbericht


Marktplaats.nl behaalt record van meer dan 100.000 nieuwe

advertenties per dag

Iedere seconde wordt er meer dan één nieuwe advertentie aan de site toegevoegd

Emmeloord, 25 oktober 2005 - Marktplaats.nl (www.marktplaats.nl) maakt bekend dat zij afgelopen zondag een record heeft behaald van meer dan 100.000 nieuwe advertenties die op één dag zijn geplaatst. Dit komt neer op meer dan één nieuwe advertentie per seconde gedurende 24 uur.

Momenteel telt Marktplaats op ieder willekeurig moment meer dan 2,4 miljoen advertenties op haar site, een stijging van maar liefst 60% ten opzichte van een half jaar geleden. In principe blijven aangeboden objecten niet langer dan 28 dagen op de site staan. Als een object na 28 dagen nog niet verkocht is, dan krijgt de verkoper de kans deze periode eenmalig met nogmaals 28 dagen te verlengen. Elke advertentie blijft daardoor niet langer dan 56 dagen op de site staan.

"Door deze advertentieperiode te hanteren, zorgen we ervoor dat er geen verouderde objecten op de site blijven staan. Het enorme aantal advertenties op Marktplaats.nl blijft hierdoor zo actueel mogelijk", aldus Oscar Diele, Algemeen Directeur van Marktplaats.nl. "Onlangs bereikten we al een mijlpaal van de 50 miljoenste advertentie op de site. Dit record van 100.000 nieuwe advertenties per dag bevestigt opnieuw dat Marktplaats.nl aan populariteit blijft toenemen."

Groei online consumentenbestedingen

De populariteit van Marktplaats.nl past geheel in de algemene trend van het groeiende aantal consumenten dat online winkelt. Uit recent onderzoek van Blauw Research in samenwerking met brancheorganisatie Thuiswinkel.org kwam onlangs naar voren dat de markt voor online consumentenbestedingen in de eerste zes maanden van 2005 qua omzet met 37% is gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Opvallend is het aantal online kopers dat met 18% is gegroeid, het totaal aantal online kopers komt daarmee op 4,4 miljoen, een stijging van 29% ten opzichte van een jaar geleden.

Over Marktplaats.nl

Marktplaats.nl, opgericht in 1999, was in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties. Sinds de oprichting is Marktplaats.nl uitgegroeid tot de populairste website op dit gebied in Nederland met een nog altijd groeiende klantenbasis van particulieren en kleine bedrijven. Per dag komen er gemiddeld meer dan 70.000 nieuwe advertenties op de site bij van kleding en verzamelobjecten tot auto's en huisraad. De onderneming maakt sinds november 2004 onderdeel uit van eBay. Marktplaats is gevestigd in Emmeloord. Kijk voor meer informatie op: www.marktplaats.nl.